Menu
Helicon Opleidingen

Stagiair communicatie of organisatie wetenschappen voor team Koers 2025

0,8-1,0 fte

Organisatie: Helicon

Goed groen onderwijs, dat is Helicon. Vier vmbo-scholen en ongeveer veertig verschillende mbo-opleidingen in Noord-Brabant en Gelderland. Groen onderwijs is verrassend veelzijdig en past bij iedereen die zich betrokken voelt bij natuur, dier, groene leefomgeving, bloem, land- en tuinbouw, voeding, milieu, stad en mens.  

Focus: Koers 2025

Vijf jaar geleden startte Helicon Koers 2020. Vrijwel alle 900 medewerkers van Helicon leverden een bijdrage aan de totstandkoming. Uiteindelijk legden we in Koers 2020 vast dat we werken vanuit onze bedoeling: we willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen en studenten. Op school zorgen we daarvoor met goed onderwijs, sterke leerlingbegeleiding en oprechte aandacht. En dat levert op, ons onderwijs wordt steeds beter. Twee van onze vmbo-scholen zijn excellent, een van de andere vmbo-scholen werd door Elsevier uitgeroepen tot een van de vijf beste scholen van Nederland en volgens de Keuzegids behoren ook onze mbo-opleidingen tot de beste groene opleidingen van Nederland. En wat we nog veel belangrijker vinden: de tevredenheid van onze leerlingen en studenten groeit.  

Opdracht: organiseren en analyseren betrokkenheid

Inmiddels is het bijna 2020 en dus tijd voor een nieuwe koers, of op z’n minst een update. Betrokkenheid van onze 900 collega’s is daarbij het allerbelangrijkst. We starten daarom in schooljaar 2019/2020 met een traject om dat voor elkaar te krijgen. En natuurlijk vragen we dan ook leerlingen, studenten, ouders, stagebedrijven en andere belangrijke spelers uit onze omgeving naar wat zij belangrijk vinden. Dat doen we op verschillende manieren. Met ludieke acties, serieuze onderzoeken, interessante bijeenkomsten en vaste panels. En met creatieve ideeën die we nu nog niet in beeld hebben. Word jij enthousiast van én én? Strategisch de diepte in, praktisch organiseren, onderzoekend de organisatie verkennen en vertalen naar klare taal? Dan is deze stage echt iets voor jou! Uiteraard krijg je ook de kans om mee te kijken en te werken met de andere klussen van team communicatie.  

Ideale kandidaat: jij?

Ben jij van nature onderzoekend? Weet je moeiteloos onderzoeksresultaten om te toveren in een samenvatting en in aanbevelingen? Dan breng jij eigenlijk al alles mee om van deze stage een succes te maken. En trek je graag verantwoordelijkheid naar je toe? Wil je leren en ga je zelf ook op zoek naar feedback? Ben je een netwerker? Begrijp je dat een goede balans tussen leerlingen, organisatie en ons vak belangrijk is? En ben je positief? Dan ga jij je zeker weten thuis voelen in ons team en in onze organisatie.  

En praktisch?

Interesse?

Stuur je motivatie met cv naar Koers2025@helicon.nl t.a.v. Yvonne Coolen

Wil je eerst meer weten? Bel of mail met Yvonne Coolen, procesregisseur, via y.coolen@helicon.nl of 06-18961933

Deel deze pagina opDelen