Menu
Helicon MBO Velp

Docent Outdoor en recreatie

0,8 fte
Sluitingsdatum: 5 oktober 2020

Helicon Opleidingen staat voor eigentijds groen onderwijs en veelzijdige opleidingen. Vanuit onze scholen in Noord-Brabant en Gelderland bieden we vmbo- en mbo-onderwijs, cursussen en trainingen. Onze bedoeling: we willen écht van betekenis zijn voor onze studenten en leerlingen.

De cultuur van Helicon? Met plezier hard werken, positief-kritisch meedenken en kansen pakken. Op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Onze professionals bieden we volop kansen voor ontwikkeling. Wij groeien, zodat onze studenten en leerlingen groeien. Bij Helicon word je een nog betere professional dan je al was!

Kijk ook eens op Helicon.nl voor meer informatie over Helicon en onze scholen.

Helicon MBO Velp is een persoonlijke school, waar je als student echt centraal staat. Dat kan makkelijk, met ruim 700 studenten en 70 medewerkers. Studenten leren en werken samen aan hun toekomst. Dat gebeurt met passie voor het vak. Met betrokkenheid bij elkaar. En met veel ruimte voor eigen initiatief. Studenten krijgen veel eigen verantwoordelijkheid. Wij helpen hen daar natuurlijk wel bij, zodat ze steeds zelfstandiger worden. Studenten krijgen bijvoorbeeld hulp van hun mentor, vakdocent of iemand van het zorgteam. Studenten lopen veel stage dus het meeste leren zij van en in de praktijk. En waar mogelijk gaan we naar buiten, want ons grootste klaslokaal is de Veluwe!

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die vakdeskundig is en organisatorisch sterk. Je ziet het  zitten om je in te zetten als pedagoog en je wilt graag je vakkennis delen. Daarnaast ontwikkel je onderwijs en denk je kritisch mee over de verbetering ervan. Je komt in het team van de opleiding Outdoor en recreatie maar wordt ook ingezet binnen de andere ‘groene’ opleidingen van Helicon MBO Velp, zoals Eco en wildlife.

Outdoor en recreatie is een 3-jarige mbo-opleiding op niveau 3 en 4 voor actieve (sportieve) natuurliefhebbers die graag met mensen werken. Bij Outdoor en recreatie leren de studenten werken in de groene leefomgeving en groepen begeleiden bij buitenactiviteiten. Ze leren hoe je de natuur inricht zodat mensen er actief gebruik van kunnen maken (recreatie). Inrichting en onderhoud van natuurterreinen en recreatievoorzieningen vormen daarbij de basis. Het team van docenten zorgt voor de professionalisering van deze studenten. De vakken die belangrijk zijn voor deze functie zijn onder andere: soortenkennis, landschap, bodem, water, natuurbeheer, ecologie en wet- en regelgeving. Verder het begeleiden van projecten zoals bijvoorbeeld het ontwerpen en inrichten van een natuurrecreatieterrein. Ook worden er meerdaagse studiereizen georganiseerd tijdens de opleiding.  Affiniteit met het begeleiden van groepen in een recreatieve omgeving is een absolute pré.

Wil jij écht van betekenis zijn voor mbo-studenten? Laat jij ze groeien door ze goed onderwijs, sterke begeleiding en echte aandacht te geven? Ben jij een vakspecialist die het leuk vindt om je vak op de kaart te zetten in de beroepsgerichte opleidingen en wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs? Dan ben jij de enthousiaste docent en collega die we zoeken! 

Wat ga je doen?


Wat vragen we van je?


Binnen team Outdoor en recreatie vinden we verder de volgende persoonskenmerken belangrijk: teamplayer, extravert, humor, ondernemend, flexibel en mensgericht.

Wat bieden we je?

Een werkplek binnen een dynamisch, zelfsturend team. Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal LB van de cao mbo (indien je bevoegd bent in je vakgebied) minimaal € 2.915 en maximaal € 4.359 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Benoeming is in eerste instantie tijdelijk, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging.

Word jij enthousiast van deze functie?

Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maurice Koster, teamleider MBO Velp, per mail m.koster@helicon.nl

Solliciteren? Stuur je gemotiveerde reactie met CV, onder vermelding van sollicitatie docent Outdoor en recreatie, vóór 5 oktober per mail naar vacaturesmv@helicon.nl

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op maandag 12 oktober 2020.

De vacature wordt zowel intern als extern open gesteld. Hierbij hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus zullen de gesprekken via Microsoft Teams (of een andere manier) plaats vinden. Je wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Deel deze pagina opDelen