Menu

Na het vmbo

Als je start met het vmbo denk je misschien nog niet aan een vervolgopleiding. Helicon VMBO Nijmegen zorgt voor goede voorbereiding. Stap voor stap helpen we je een vervolgopleiding kiezen. Past Groen bij je? Of misschien iets heel anders? Met een diploma van Helicon VMBO kun je een opleiding volgen in elke richting van het mbo!

In de les

In de praktijklessen maak je kennis met allerlei beroepsrichtingen. Je leert over beroepen die met groen te maken hebben. Je gaat bijvoorbeeld een keer bij een kaasboerderij kijken, of met je klas op bezoek bij een restaurant. Maar je maakt ook kennis met beroepen buiten het groene werkveld. Zo zijn er leerlingen die stage gaan lopen bij een kinderdagverblijf en leer je bij de Bloem lessen ook hoe je een winkel runt.

We hebben ook speciale lessen die gaan over kiezen wat bij je past. Die lessen noemen we LOB (Loopbaan oriëntatie en –begeleiding) 

De decaan

De decaan op jouw school helpt je een vervolgopleiding te kiezen. Tijdens voorlichtingsavonden over beroepen en opleidingen doe je samen met je ouders inspiratie op. Met de decaan praat je ook over je interesses voor een goed advies.

Naar het mbo of de havo?

Met je vmbo-diploma kun je naar het mbo (middelbaar beroeps onderwijs). Je hebt veel keuze. Bijvoorbeeld naar het ROC voor een opleiding in de richting Techniek, Zorg & welzijn of Economie. Of ga je voor een groen beroep? Dan is een AOC een goede keuze! Met een diploma vmbo-T mag je ook doorstromen naar een havo.

Deel deze pagina opDelen