Menu

Begeleiding

Bij Helicon VMBO Nijmegen sta je er niet alleen voor. We zorgen voor de juiste begeleiding per leerling. Als je dyslexie hebt,  of je gewoon benieuwd bent naar de begeleiding die wij kunnen aanbieden, hier lees je het!

Mentor

De mentor is jouw klassenleraar of -lerares. Iedere week volg je met jouw klas een mentoruur. Dan bespreken jullie zaken zoals huiswerk maken, plannen of hoe het gaat in de klas. Regelmatig maakt de mentor een afspraak met jou alleen om te horen hoe het gaat. Hij of zij helpt je ook als je even niet lekker in je vel zit of als je ergens tegenaan loopt. Maar jouw mentor is er ook voor activiteiten zoals  de Sinterklaasviering of de schoolfeesten!

Ondersteunde workshops

Een deel van het mentoruur wordt ingevuld met ondersteunende workshops. Samen met je mentor kijk je waar je behoefte aan hebt. Loopt het even niet zo bij Wiskunde? Of heb je wat extra uitleg nodig bij Nederlands? Dan kun je daar workshops in volgen. Maar ook Beeldende Vorming, gym, muzikale samenwerking en huiswerkbegeleiding zijn workshops die we aanbieden. Zo kunnen we voor iedereen op maat ondersteuning bieden. In kleine groepjes ga je dan aan de slag. Leuk en leerzaam!

Extra ondersteuning

Als je extra ondersteuning nodig hebt op een bepaald gebied dan kan de school je daar bij helpen. Heb je bijvoorbeeld dyslexie en vind je het fijner als de lesstof op de laptop voorgelezen wordt? Of wil je weten wat er in ons Schoolondersteuningsprofiel staat? Hieronder vind je een aantal handige links.

Deel deze pagina opDelen