woensdag 19 september 2018

Opnamen De Grote Tuinverbouwing bij Helicon VMBO Nijmegen

Buiten werken, bestraten, beplanten, verpotten, dat is onze leerlingen niet vreemd. Maar als er een cameraploeg mee kijkt en je samen moet werken met een bekende tuinman van televisie is het toch best even spannend!

Op 18 september kreeg de school bezoek van De Grote Tuinverbouwing van SBS6. Zij waren in Nijmegen om opnamen te maken over duurzaamheid. Zo kwamen ze ook bij onze school uit. Als school is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van school. Zo zijn we een Eco-school, hebben we zonnepanelen, krijgen leerlingen les over duurzaamheid, hebben we een groen dak, enzovoort.

Lodewijk Hoekstra is een van de meest bekende tuinmannen van Nederland, en hij kwam naar onze school om met de leerlingen de entree van de school te vergroenen. Omdat het er mooi uit ziet, maar vooral omdat het beter is voor het milieu. We kozen voor bloemen, kruiden en struiken die verschillen in hoogte en afwisselend bloeien (zodat er zo lang mogelijk bloeiende bloemen voor insecten zijn). 

Naast het harde werken hebben de leerlingen meegewerkt aan kleine interviews met Lodewijk, hebben ze soms plantjes wel 3x opnieuw in de grond moeten zetten zodat het goed op beeld stond, is iemand de sleutel van de Gator (klein werkvoertuig) kwijtgeraakt waardoor die het plein afgeduwd moest worden... maar hebben de leerlingen vooral erg veel lol gehad en veel geleerd!

De Grote Tuinverbouwing

+14

De aflevering van de Grote Tuinverbouwing komt op 6 oktober om 17.05 uur op SBS6, en op zondagochtend 7 oktober om 10.00 uur

Deel deze pagina opDelen