maandag 7 mei 2018

Oud-leerling aan het woord: Nina

Move over #throwbackthursday! We laten zien wat onze oud-leerlingen zijn gaan doen na het behalen van hun diploma, en wie kan dat beter vertellen dan onze oud-leerlingen zelf?
Vandaag: Nina

Welke opleiding heb je gekozen na Helicon VMBO Nijmegen?

Toen ik geslaagd was heb ik me aangemeld op het Helicon MBO in Nijmegen om Paardenhoudenrij te volgen. Helaas was die opleiding eventjes later geschrapt en ben ik uiteindelijk geswitcht van school. Nu volg ik Paardenhoudenrij op AERES MBO Barneveld. En op deze opleiding heb ik erg veel plezier. Zo krijgen we praktijk les op de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfedereatie) en verschillende leuke paardenvakken. Zo loop je ook vrijwillig op evenementen rond! Ik had de opleiding niet anders willen hebben!

Gebruik je nog wel eens iets wat je bij Helicon VMBO Nijmegen hebt geleerd?

Ik doe dan wel een dier opleiding. Maar wat ik in het dagelijks leven gebruik zijn de dingen die ik geleerd heb bij de kooklessen. Ik ben nu 19 jaar en als je kan koken is dat wel handig en dan bedoel ik geen ei bakken :P. We leerden stamppot maken, of verschillende pasta gerechten. Zelfs hoe we kip en vis het beste konden snijden. Verder kijk ik met een leuke herinnering terug naar mijn tijd op Helicon. Ik koos voor Helicon omdat die qua niveau het beste voor mij uit kwam. Ik ben begonnen met Basis en heb mijn diploma gehaald in LWT (LeerWerkTraject). Ik was geen leerwonder dus kreeg ik de kans om meer stage te lopen dan op school te zitten.

Wat doe je nu voor werk?

Naast mijn opleiding ben ik vrijwilliger bij Stichting Cap, dat is een manege voor mensen die een beperking hebben. Deze plek heb ik gevonden toen ik een stageplek zocht in het 3de jaar. Ik vond het erg leuk om met die mensen te werken, door mijn passie werk ik nu in de horeca waar mijn collega’s een beperking hebben. Dit restaurant heet Meneer Vos. Verder ben ik door de opleiding die ik nu volg bij Sprong Vooruit gekomen. Daar geef ik voltige les en werk ik er iedere zondag! Daar staat ook mijn Lease paard Rogier.

Wat vind je het mooiste aan je huidige baan?

Dat ik vooral met mijn passie bezig ben. Als je iets niet leuk vindt dan ga je niet met plezier naar je werk! Ik werk dan op 2 verschillende plekken maar allebei doe ik het met veel plezier! Ook mijn vrijwilligers plek blijft nog steeds super leuk.

Mijn tips!

Kies vooral iets wat je leuk vindt. Kies niet wat je vrienden of vriendinnen leuk vinden want overal maak je nieuwe vrienden. En dan volgt alles vanzelf!  En als je echt graag iets wilt moet je er ook zeker voor gaan! Dan lukt alles hoelang het soms ook duurt.

Groetjes,

Nina Rengers (leerling 2012 tot 2016)

Deel deze pagina opDelen