maandag 16 april 2018

Bloemen voor Koning Willem-Alexander

Leerlingen van keuzevak Bloem leerjaar 2 hadden afgelopen week een wel heel speciale opdracht: bloemstukken maken voor het bezoek van Koning Willem-Alexander!

Op vrijdag 13 april kwam Koning Willem-Alexander naar Milsbeek om de nieuwe fabriek van CNC te openen. Een bijzonder evenement waarbij het ook belangrijk was dat alles mooi aangekleed was. En daar mochten onze leerlingen een bijdrage aan leveren.

Er was van te voren goed nagedacht over welke kleuren, vormen en texturen gebruikt zouden worden. Samen met 024events hebben de leerlingen op 12 april de hele dag gewerkt aan verschillende bloemstukken. De leerlingen hebben 350 bloemstukken in vaasjes gemaakt met onder andere blauwe druifjes, gerbera’s, ranonkels en helleborus.

Er waren stukken nodig voor op de tafels, het buffet en zelfs de toiletten. Op het podium stonden grote bloemstukken gemaakt door onze docent meneer Lepoutre in samenwerking met 024events.

Ook terplekke was het belangrijk dat alles goed kwam te staan, alle tafels precies recht, de bloemstukken precies op de juiste plek. Voorafgaand aan zo’n evenement wordt overal over nagedacht: welke route wordt er gelopen, waar staat de koning voor de foto’s. Ieder onderdeel is vastgelegd in een draaiboek. Spannend!

Een heel bijzondere ervaring voor de leerlingen! Zij zijn op deze dag meegenomen in de wereld van events en van de bloemist en alles wat daar bij komt kijken.


Bloemen voor Koning Willem-Alexander

+11

De bloemstukken zijn te zien in het programma Blauwbloed. Hier kun je het terugkijken (vanaf minuut 4.30)

Meer weten over het bezoek van de koning aan CNC? Lees hier het artikel van de Gelderlander.

Deel deze pagina opDelen