maandag 16 april 2018

Oud-leerling aan het woord: Anne

Move over #throwbackthursday! We laten zien wat onze oud-leerlingen zijn gaan doen na het behalen van hun diploma, en wie kan dat beter vertellen dan onze oud-leerlingen zelf? Vandaag: Anne

Welke opleiding heb je gekozen na Helicon VMBO Nijmegen?

Ik heb de opleiding bloem en vormgeving niveau 2 gekozen. Omdat ik op het vmbo al ontdekte dat bloem wat voor mij was door de PSO lessen Bloem besefte ik dat werken met m'n handen en bezig zijn met bloemen iets is wat ik de rest van m'n leven wilde gaan doen.
Ik ben tevreden met m'n keuze omdat ik er veel heb geleerd en veel ben uitgedaagd om van alles te leren en ik van alles heb meegemaakt en ook leuke excursies heb gehad.


Gebruik je nog wel eens iets wat je bij Helicon VMBO Nijmegen hebt geleerd?

Ik gebruik vooral mijn creatieve kant en het wiskunde/rekenen voor m'n beroep. Toen ik koos voor Helicon wilde ik graag iets met dieren doen maar toen ik voor het eerst PSO Bloem kreeg toen dacht ik gelijk: ‘dit wil ik doen!’


Wat doe je nu voor een werk?

Ik werk nu sinds juli 2017 bij de duurzaamste bloemist van Gelderland op het Centraal Station Nijmegen. Ik ben daar vakbekwaam bloemist.


Wat vind je het mooiste aan je huidige baan?

Op het station maak je van alles mee; er is heel veel afwisseling met klanten en de voorbereiding op de feestdagen en natuurlijk de feestdagen zelf. Zoals Valentijnsdag, Moederdag enzovoorts. Ik heb een fijn team met mijn collega’s!

Het enige waar ik wel aan moest wennen is dat heel veel mensen haast hebben als ze wat kopen, omdat ze bijvoorbeeld de trein of bus moeten halen. Daarom moet je heel snel werken om een klant tevreden te houden. Maar daar wen je snel aan het is ook leuk om mensen met een tevreden gevoel hun reis te laten vervolgen!


Heb je tips voor leerlingen die in jouw voetsporen willen volgen?

Doe wat jij wilt, laat jezelf zien en ontwikkel een eigen stijl.

En wees ervan bewust dat wat je op school leert. Bijvoorbeeld: om een boeket te maken op de opleiding krijg je er drie of vier lesuren. In de realiteit krijg je daar nog geen vijf of tien minuten voor. Dus oefen als je tijd hebt gewoon met dingen die je moeilijk vindt en probeer het te maken. Herhaal het tot dat je het kan!


Deel deze pagina opDelen