maandag 9 april 2018

Oud-leerling aan het woord: Sharon

Move over #throwbackthursday! We laten zien wat onze oud-leerlingen zijn gaan doen na het behalen van hun diploma, en wie kan dat beter vertellen dan onze oud-leerlingen zelf?
Vandaag: Sharon 

Welke opleiding heb je gekozen na Helicon VMBO Nijmegen?

“Na het VMBO koos ik voor schoonheidsspecialiste op het ROC. Ik was tijdens de lessen continue bezig met mijn nagels, haren en make up (of dat van mijn buren) en daardoor wilde ik een opleiding die hierbij aansloot. Uiterlijke verzorging en gezondheid wekte altijd wel mijn interesse.

Toen ik dit behaalde was ik pas 18 en wilde ik nog niet gaan werken. Daarom koos ik voor Wellness & Lifestyle op het Helicon in Velp. Deze opleiding gaat over Voeding, Ontspanning en sport. Een ideale combinatie voor mijn vakgebied. Ik ben enorm tevreden met deze keuze en kijk er ook naar uit om mijn diploma in Juli in ontvangst te nemen.”

Gebruik je nog wel eens iets wat je bij Helicon VMBO Nijmegen hebt geleerd?

“Ja zeker weten, dit zijn meer de aspecten over natuur die ik hier heb geleerd. Oh, en het waarderen van personen. Respect voor elkaar tonen en weten dat iedereen speciaal is op zijn eigen manier.

Ik kreeg VMBO-T toegewezen toen ik 12 was en wilde ontzettend graag dierenarts worden. Daardoor was Helicon de perfecte school voor mij. Ook ideaal is dat Helicon een kleine school is waar iedereen elkaar kent en je niet ‘studentnummer 83927’ bent.”

Wat doe je nu voor een werk?  

“Pfoe, wat niet!

Ik werk in de evenementen wereld waar ik hoofd personeel en artisthandling ben bij twee organisaties. Daarnaast werk ik als lifeguard op het zwembad, als hostess bij een ander evenementen bureau en ben ik druk bezig met mijn eigen bedrijf op te starten nu ik gediplomeerd gewichtsconsulente ben. “

Wat vind je het mooiste aan je huidige baan?

“Voornamelijk de diversiteit. Ik ben niet iemand die vijf dagen per week hetzelfde wilt doen, dan zou ik er snel op uitgekeken zijn. Nu is het ideaal dat ik alles kan combineren wat ik leuk vind en niet hoef te kiezen.”

Heb je tips voor leerlingen die in jouw voetsporen willen volgen?

“Vooral je eigen dromen najagen, alles is mogelijk als je het maar graag genoeg wilt. Super cliché, maar zeker waar.

Ik begon als “gewone” medewerker bij het evenementenbureau waar ik nu hoofd personeel en artiesten ben. Met genoeg motivatie en een tikkie brutaliteit kan je zoveel bereiken. 

Als er mensen zijn die vragen hebben mogen ze altijd contact opnemen!”Deel deze pagina opDelen