Menu

Meepraten op school

Wij vinden het belangrijk om ouders en leerlingen te betrekken de school. Ouders en leerlingen denken mee en praten mee. Dat doen wij onder andere door de Leerlingraad en de Contactoudergroep. 

Leerlingraad

De leerlingenraad bestaat uit leerlingen uit verschillende klassen. De taak van de leerlingenraad is om ideeën in te brengen en uit te voeren. Natuurlijk kan iedere leerling een voorstel doen bij iemand uit de leerlingenraad. De leerlingenraad komt regelmatig bijeen om de ideeën te bespreken en uit te voeren. De leerlingenraad heeft o.a. al voor een pannaveldje en een tafeltennistafel gezorgd. Verder denkt de leerlingenraad mee over dingen zoals het lesrooster en een gezonde kantine.

Contactoudergroep

De Contactoudergroep (COG) is er voor de contacten tussen ouders/verzorgers, leerlingen en de school. De COG heeft direct contact met de directie, leerlingen en docenten. Daarom is de raad op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen binnen de school. En de schooldirectie hoort weer van de ouders wat hun kinderen belangrijk vinden. Zo zijn de lijntjes kort.

De contactoudergroep denkt mee met de schoolleiding en de docenten over die ontwikkelingen en veranderingen. Maar ook over actuele zaken als bezuinigingen in het onderwijs. Tevens helpt deze commissie bij diverse activiteiten, bijvoorbeeld de Open Dag en de diploma-uitreiking. 

Meer weten over de oudercommissie? Stuur ze dan een e-mail via contactoudergroep.gn@helicon.nl

Deel deze pagina opDelen