Eco-school

Op 9 juni 2017 heeft Helicon VMBO Nijmegen het bronzen certificaat van Eco-schools ontvangen. Met het behalen van het certificaat heeft de school weer een stap gemaakt richting een duurzame school en schoolomgeving! Volgende stap: het zilveren certificaat!

Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. In zeven stappen werkt de school toe naar de groene vlag. Ons Eco-team bestaat uit 15 leerlingen en 5 medewerkers. De leerling staat echt centraal in dit project.

Wij zijn enorm trots op de inzet van onze leerlingen. Zo hebben zij posters gemaakt over afvalscheiding, hebben een aantal leerlingen zich ingezet voor een schoon Goffertpark, zijn er ‘groene’ wanddecoraties gemaakt. Én verzorgt er steeds een groepje Eco-team leerlingen vegetarische/biologische hapjes in de kantine op woensdagen. De schoolkantine heeft nu zelf de Gouden Schoolkantine schaal 2018 ontvangen.

De beoordelingscommissie heeft ons Eco-team en het actieplan met ‘heel goed’ beoordeeld en heeft natuurlijk ook nog een aantal aandachtspunten aangegeven. De volgende stap is het verdienen van de zilveren vlag. Onderdeel hiervan is dat duurzaamheid ingebed gaat worden in het curriculum van de school, daar is het begin al mee gemaakt!

Deel deze pagina opDelen