Eco-school

Op 15 juni 2018 heeft Helicon VMBO Nijmegen het zilveren certificaat van Eco-schools ontvangen. Met het behalen van het certificaat heeft de school weer een stap gemaakt richting een duurzame school en schoolomgeving! Volgende stap: de groene vlag!

Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. In zeven stappen werkt de school toe naar de groene vlag. Ons Eco-team bestaat uit 15 leerlingen en 5 medewerkers. De leerling staat echt centraal in dit project.

Wij zijn enorm trots op de inzet van onze leerlingen. Zo hebben zij posters gemaakt over afvalscheiding, hebben een aantal leerlingen zich ingezet voor een schoon Goffertpark, zijn er ‘groene’ wanddecoraties gemaakt. Én verzorgt er steeds een groepje Eco-team leerlingen vegetarische/biologische hapjes in de kantine op woensdagen. De schoolkantine heeft nu zelfs de Gouden Schoolkantine schaal 2018 ontvangen.

De beoordelingscommissie heeft ons Eco-team en het actieplan met ‘heel goed’ beoordeeld en heeft natuurlijk ook nog een aantal aandachtspunten aangegeven.  Onderdeel van de zilveren vlag is dat duurzaamheid ingebed is in het curriculum van de school.

Onze leerlingen hebben zelfs met Koning Willem Alexander gesproken over Eco-schools: klik hier om het artikel te bekijken.

Voor de behalen van de groene vlag staan 'informeren en betrekken' en 'eco-code' centraal. Op naar de groene vlag!

Deel deze pagina opDelen