Menu

Eco-school

Op 15 februari 2019 heeft Helicon VMBO Nijmegen de Groene Vlag van Eco-schools ontvangen. Met het behalen deze vlag is de school de eerste Eco-school van Nijmegen! 

Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. In zeven stappen werkt de school toe naar de groene vlag. Ons Eco-team bestaat uit 15 leerlingen en 5 medewerkers. De leerling staat echt centraal in dit project.

Voor de behalen van de groene vlag staan 'informeren en betrekken' en 'eco-code' centraal.  Zo hebben wij dit schooljaar de ingang van de school 'vergroend' samen met SBS6 tuinman Lodewijk Hoekstra. Kijk hier de aflevering terug.

Wij zijn enorm trots op de inzet van onze leerlingen. Zo hebben zij posters gemaakt over afvalscheiding, hebben een aantal leerlingen zich ingezet voor een schoon Goffertpark, zijn er ‘groene’ wanddecoraties gemaakt. Én verzorgt er steeds een groepje Eco-team leerlingen vegetarische/biologische hapjes in de kantine op woensdagen. De schoolkantine heeft nu zelfs de Gouden Schoolkantine schaal 2018 ontvangen.

Onze leerlingen hebben zelfs met Koning Willem Alexander gesproken over Eco-schools: klik hier om het artikel te bekijken.


Deel deze pagina opDelen