Menu

Na het vmbo

Als je start met het vmbo denk je nog niet aan een vervolgopleiding. Toch gaan we al snel kijken wat bij jou past. Helicon zorgt voor een goede voorbereiding. Stap voor stap helpen we je een vervolgopleiding kiezen. Belangrijk om te weten: Met een diploma van Helicon VMBO Kesteren kun je een opleiding volgen in elke richting van het mbo. En met een vmbo T diploma kun je ook naar de havo.

In de les

In de praktijklessen maak je al kennis met allerlei beroepsrichtingen. Je leert over beroepen die met groen en voeding te maken hebben. Maar misschien past een beroep in techniek, economie of zorg & welzijn beter bij jou? Ook daar kun je ervaring in opdoen.

De decaan

De decaan op onze school helpt je een vervolgopleiding te kiezen. Tijdens voorlichtingsavonden over beroepen en opleidingen doe je samen met je ouders inspiratie op. Met de decaan kun je ook praten over je interesses. Zo krijg je uiteindelijk een goed beeld bij welke opleiding jij op je plaats bent.

Naar het mbo of de havo?

Met je vmbo-diploma kun je naar het mbo (middelbaar beroeps onderwijs). Kies je voor een ROC, dan kies je voor een opleiding in de richting techniek, zorg & welzijn of Economie. Ga je voor één van de vele groene beroepen, dan is het AOC een goede keuze. Met een diploma vmbo-T mag je ook doorstromen naar een havo.

Deel deze pagina opDelen