Menu

Begeleiding

Begeleiding

Bij Helicon VMBO Kesteren sta je er niet alleen voor. We zorgen voor de juiste begeleiding voor iedere leerling. Dat noemen we maatwerk. Wij zijn een excellente school op het gebied van maatwerk. Samen met jou gaan we ontdekken waar je goed in bent. Kun je een vak op een hoger niveau aan? Wil je een extra vak volgen? Op een hoger niveau examen doen in 1 jaar tijd? Of heb je juist wat extra hulp nodig? Bij ons is (bijna) alles mogelijk!

Coach

De coach is jouw persoonlijke begeleider. Iedere week volg je met jouw klas een coachuur. Dan bespreken jullie zaken zoals huiswerk maken, plannen of hoe het gaat in de klas. Regelmatig maakt de coach een afspraak met jou alleen om te horen hoe het gaat. Hij of zij helpt je ook als je even niet lekker in je vel zit of als je ergens tegenaan loopt. Maar jouw coach is er ook voor gezellige activiteiten zoals  de Sinterklaasviering of een coachuitje.

Leren op Maat

Je volgt bij ons op school je eigen leertraject. Dat noemen wij leren op maat.  
-         Heb jij moeite met rekenen?
-         Vind je jouw taken en huiswerk plannen lastig?
-         Heb jij dyslexie?
De ondersteuningsprogramma's bieden extra hulp bij de vakken of taken waar jij moeite mee hebt. In sommige gevallen ontvang je een pasje voor het trajectlokaal. Hier  kun je rustig werken, praten met een medewerker over wat je dwars zit of in alle rust pauze houden.

Maar leren op maat is ook:
-         Ben jij een kei in Engels?
-         Vind je wiskunde een eitje?
-        Heb je je basisdiploma gehaald en wil je in 1 jaar kader doen?
Bij ons op school kan het allemaal!

Leren op maat betekent dat we samen met jou gaan kijken welke route het beste bij je pas, dus heb je extra hulp nodig of juist extra uitdaging? Bij ons zit je goed!

LOB en de Decaan

Naast veel aandacht voor je schoolloopbaan is er ook uitgebreide aandacht voor de loopbaan na onze school. Dat doen we door middel van LOB (Loopbaanorientatie en begeleiding). Je coach en onze decaan beiden je gedurende je schoolloopbaan veel mogelijkheden om je op een vervolgstudie te orienteren. De decaan geeft waar nodig ook informatie aan leerlingen en ouders over studie en beroepskeuze. Dit gebeurt in lessen, ouderavonden, maar ook door middel van excursies en activiteiten.

Schoolondersteuningsprofiel

Bent u benieuwd hoe ons schoolondersteuningsprofiel (SOP) eruit ziet? U kunt het hier nalezen.

Deel deze pagina opDelen