Menu

Begeleiding

Begeleiding

Bij Helicon VMBO Kesteren sta je er niet alleen voor. We zorgen voor de juiste begeleiding voor iedere leerling. Dat noemen we maatwerk. Wij zijn een excellente school op het gebied van maatwerk. Samen met jou gaan we ontdekken waar je goed in bent. Kun je een vak op een hoger niveau aan? Wil je een extra vak volgen? Op een hoger niveau examen doen in 1 jaar tijd? Of heb je juist wat extra hulp nodig? Bij ons is (bijna) alles mogelijk!

Coach

De coach is jouw persoonlijke begeleider. Iedere week volg je met jouw klas een coachuur. Dan bespreken jullie zaken zoals huiswerk maken, plannen of hoe het gaat in de klas. Regelmatig maakt de coach een afspraak met jou alleen om te horen hoe het gaat. Hij of zij helpt je ook als je even niet lekker in je vel zit of als je ergens tegenaan loopt. Maar jouw coach is er ook voor gezellige activiteiten zoals  de Sinterklaasviering of een coachuitje.

Leren op Maat

Je volgt bij ons op school je eigen leertraject. Dat noemen wij leren op maat.  
-         Heb jij moeite met rekenen?
-         Vind je jouw taken en huiswerk plannen lastig?
-         Heb jij dyslexie?
De ondersteuningsprogramma's bieden extra hulp bij de vakken of taken waar jij moeite mee hebt.  

Maar leren op maat is ook:
Ben jij heel goed in Engels, wiskunde of een anders vak en zit je in de bovenbouw op basis of kader niveau dan kun je dit vak op een hoger niveau volgen en hier zelfs examen in doen!
Heb je je basisdiploma gehaald en wil je in 1 jaar je kader diploma halen? Herprofileren noemen we dat: bij ons op school kan het allemaal!

Daarnaast hebben we voor alle leerlingen de mogelijkheid om gebruik te maken van het trajectlokaal. Een plaats waar je rustig huiswerk kunt maken, een toets kunt inhalen, je verhaal kwijt kunt als je het moeilijk hebt.

In de bovenbouw kun je kiezen voor onze praktische Entree opleiding. 3 dagen naar school en 2 dagen stage lopen in het bedrijfsleven. Je sluit deze opleiding af met een mbo niveau-1 diploma.

Leren op maat betekent dat we samen met jou gaan kijken welke route het beste bij je pas, dus heb je extra hulp nodig of juist extra uitdaging? Bij ons zit je goed!

TOM-klas

Een klein aantal van onze leerlingen komt in aanmerking voor de TOM-klas. Onze traject op maat klas is bedoeld voor kinderen die de capaciteit hebben om een vmbo diploma te halen, maar wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken in dit traject vanwege een angststoornis, autisme of een andere problematiek. Voor de TOM-klas kun je je niet aanmelden. Het traject wordt vanuit onze school door de orthopedagoog in samenwerking met de basisschool en de ouders in gang gezet.

LOB en de Decaan

Naast veel aandacht voor je schoolloopbaan is er ook uitgebreide aandacht voor de loopbaan na onze school. Dat doen we door middel van LOB (Loopbaanorientatie en begeleiding). Je coach en onze decaan beiden je gedurende je schoolloopbaan veel mogelijkheden om je op een vervolgstudie te orienteren. De decaan geeft waar nodig ook informatie aan leerlingen en ouders over studie en beroepskeuze. Dit gebeurt in lessen, ouderavonden, maar ook door middel van excursies en activiteiten.

Schoolondersteuningsprofiel

Benieuwd hoe ons schoolondersteuningsprofiel (SOP) eruit ziet? Hier kunt het nalezen.

Contact over ondersteuningsmogelijkheden

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we als school hebben om een leerling te ondersteunen? Neem contact met ons op!

Deel deze pagina opDelen