Menu

Leerwegen

Leerwegen

Op onze school vind je alle leerwegen van het vmbo. Leren door doen is belangrijk, niet alleen leren uit boeken. Daarom volg je bij alle leerwegen ook praktijkvakken.

vmbo - Basisberoepsgerichte leerweg: Deze leerweg sluit aan op een mbo-opleiding op niveau 1 of 2.

vmbo - Kaderberoepsgerichte leerweg: Deze leerweg sluit aan op een mbo-opleiding op niveau 3 en soms ook op niveau 4.

vmbo - Gemengde leerweg: Na vmbo-G kun je naar alle mbo-opleidingen op niveau 3 en 4.
Met dit diploma heb je dus bijna dezelfde mogelijkheden als met een diploma van de theoretische leerweg. Alleen voor doorstroom naar de havo heb je het vmbo-T diploma nodig.

vmbo - T-plus: Een combinatie van vmbo-T en een beroepsgericht programma. Na vmbo-T-plus kun je dus naar alle mbo-opleidingen en je kunt doorstromen naar de havo.

Entree-onderwijs: Naast de genoemde leerwegen is het mogelijk, in overleg met leerling en school, te kiezen voor de Entree-opleiding. Deze opleiding is praktijkgericht en  leidt op tot een volwaardig mbo niveau 1-diploma. 

Meer informatie over de Entree-opleiding bij Helicon vindt u in onze folder.

NIEUW VANAF SCHOOLJAAR 2022-2023: HET GROENE LYCEUM: Op het Groene Lyceum haal je in zes jaar tijd je vmbo diploma én  je mbo niveau 4-diploma. Daarna kun je uitstromen naar het hbo. Je volgt niet alleen vakken, maar werkt ook veel aan projecten. Algemene theorievakken volg je in de onderbouw op havo niveau. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met groene thema's. Het Groene Lyceum is bedoeld voor leerlingen met havo in hun advies. Alle informatie over het Groene Lyceum vind je op de website.

Het Groene Lyceum gaat van start bij een minimum aantal aanmeldingen van 18 leerlingen.

Lees meer over de leerwegen in het vmbo op de website van het Ministerie van Onderwijs

Leren op jouw niveau

Op onze school krijg je les op het niveau dat bij je past.

In het eerste jaar kom je in een groep met kinderen die ongeveer op hetzelfde niveau les nodig hebben als jij. Pas als je naar de derde klas gaat plaatsen we je in een leerweg. Dan kom je dus pas echt in de richting Basis, Kader, of Gemengd/Theoretisch.

Na Helicon VMBO doorstroom naar alle sectoren in het mbo

Wat veel mensen niet weten is dat je na onze vmbo-opleidingen kunt doorstromen naar alle sectoren in het mbo. Ga je na vier jaar Groen dus liever een opleiding doen in één van de sectoren Techniek, Zorg & Welzijn, of Economie? Dat kan gewoon. En met een diploma vmbo-T plus kun je ook doorstromen naar de havo.

 


Helicon Kesteren - Groen moet je doen (fotobijschrift)

Deel deze pagina opDelen