Menu

Voor groep 7 & 8

Kennismaken met onze school kan op verschillende manieren. Je bent van harte welkom!

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met onze school:

Open dag

Op vrijdag 22 januari organiseren we onze open dag. Je kunt dan de hele school zien en kennis maken met onze docenten, leerlingen en vakken. Op dit moment is nog niet duidelijk welke vorm de open dag precies zal hebben, dus zet de datum alvast in je agenda en hou de website in de gaten voor meer informatie.

Nieuw! Het Groene Lyceum!

Vanaf schooljaar 2021-2022 willen we gaan starten met het Groene Lyceum. Een opleiding voor de praktisch ingestelde leerling met havo in het advies. In 6 jaar haal je een vmbo-t en mbo niveau-4 diploma en kun je doorstromen naar het hbo. Op maandag 14 oktober organiseren we een workshop voor geïnteresseerde leerlingen. Schrijf je hier in!

Workshops

Ook dit jaar zullen we een aantal workshops organiseren voor leerlingen die graag kennis willen maken met onze vakken. Hou de website in de gaten voor data en tijden. Voor het groene lyceum is de workshopdatum al bekend: maandag 14 december! 

Doedag (minilessen)

Op donderdag 26 november organiseren we onze doedag. De doedag is bedoeld voor leerlingen die in groep 7 en 8 van de basisschoool zitten. Tijdens de doedag kun je een aantal echte middelbare school lessen volgen!  Dat kan een praktisch vak zijn zoals techniek, plant of dier, maar ook Engels of wiskunde. 

De doedag van donderdag 26 november zit helaas vol. We kunnen je wel op de wachtlijst plaatsen. Stuur ons even een mail en we nemen contact met je op als er een plaatsje vrijkomt.

Tijdens de doedag kunnen we, in tegenstelling tot andere jaren, geen ouders op school ontvangen. We zullen voor ouders een online informatie avond en vragen mogelijkheid organiseren op donderdag 19 en donderdag 26 november. U kunt zich hiervoor aanmelden door het sturen van een mail.

Corona-maatregelen: We proberen, als de omstandigheden het toelaten, de doedagen en open dag zoveel als mogelijk "live" door te laten gaan. Het kan echter gebeuren dat we een activiteit moeten verplaatsen of op het laatste moment een andere invulling moeten geven.  We zullen u hiervan zo snel als mogelijk op de hoogte brengen.

Rondleiding

Kun je niet op onze open dag of de Doedag komen of wil je gewoon eens rustig kijken of Helicon de juiste school voor je is? Dan ben je (samen met je ouders/verzorgers) altijd van harte welkom voor een rondleiding. Neem hiervoor contact op met Simone Dorlandt (info.vk@helicon.nl) om een afspraak te maken.

Deel deze pagina opDelen