Menu

Na het vmbo

Voorbereiding op het mbo

Als je start met het vmbo denk je misschien nog niet aan de opleiding die je daarna wilt gaan doen. Toch zul je merken dat dat wel steeds belangrijker wordt. Daarom zorgen wij voor een goede voorbereiding.  Stap voor stap helpen we je in vier jaar tijd bij het kiezen van een beroep en opleiding.

Begeleiding bij beroepskeuze

In de les

Op onze school krijg je les over allerlei beroepen. Je komt van alles te weten over beroepen die met voedsel en groen te maken hebben. Maar ook over beroepen in de techniek, economie of zorg & welzijn. Bijvoorbeeld:

De decaan

Wij hebben op school een decaan. De decaan helpt alle vmbo'ers op school bij het kiezen voor een beroep. Zij organiseert voorlichtingsavonden over beroepen en opleidingen voor jou en je ouders. Ze praat met je over je interesses en ze geeft je adviezen.

Naar het mbo

Met je vmbo-diploma kun je naar het mbo (middelbaar beroeps onderwijs).
Je kunt kiezen voor een ROC. Dan kies je voor een opleiding in de richting techniek, zorg & welzijn of Economie. Of je kiest voor een AOC. Dan kies je voor één van de vele groene beroepen. Helicon is ook een AOC. Je kunt dus bij ons verder om voor een beroep te leren.

Belangrijk om te weten:

Na onze school kun je naar alle richtingen van het mbo.

Doorstroom na Helicon VMBO Eindhoven

Leerlingen stromen na onze school door in verschillende sectoren. In 2020:

Deel deze pagina opDelen