Menu
donderdag 10 september 2020

Wethouder Rik Thijs opent eerste Groene Lyceum van Zuid-Nederland bij Helicon Eindhoven

Het allereerste Groene Lyceum in het zuiden van Nederland is dit schooljaar gestart bij Helicon Eindhoven. Donderdag 10 september opende wethouder Rik Thijs deze nieuwe leerroute officieel door het afknippen van een stekje.

De start van een nieuwe onderwijsconcept

Leerling Gaby legt wethouder Thijs uit hoe hij het stekje het beste kan afknippen. Met aandacht luistert de wethouder en vertelt de leerlingen hoe verheugd hij is met deze nieuwe vorm van onderwijs. “ik kom over een paar jaar graag nog eens kijken om te zien hoe jullie zijn gegroeid” zegt Thijs. Als wethouder klimaat en energie vindt hij het erg mooi dat het onderwijs is gericht op groene thema’s.

Groeien

Met het stekken van het plantje is de groei van een nieuwe leerweg gestart. Een plantje dat groeit, als symbool voor de groei van de praktisch ingestelde havo-leerlingen voor wie deze opleiding van Helicon is bedoeld. In zes jaar tijd bereiden de leerlingen zich voor op het hbo. Dat doen ze met theorie op havo-niveau en daarnaast door middel van praktijk en projectonderwijs. Groene thema’s zoals milieu, duurzaamheid en energie vormen de inhoud van de praktische component van de opleiding.

 Aan het eind van het officiële deel biedt Dani namens de klas een luchtzuiverende graslelie aan aan de wethouder: voor op kantoor. Zo wordt de wethouder eraan herinnerd hoe het Groene Lyceum en de leerlingen de komende jaren groeien. Over zes jaar zullen de eerste leerlingen uitstromen richting hbo.

   

   

Deel deze pagina opDelen