Menu
dinsdag 2 juli 2019

Hard werken, niet voor een cijfer maar voor jezelf

Zelf doelen stellen op het gebied van de eigen talenten, vrijwilligerswerk en sport en vervolgens na schooltijd op pad om die doelen te bereiken. Dat geeft kracht. Een groepje leerlingen van onze school deed mee aan ‘the international award for young people’.

Doelen bereiken

Onder begeleiding van een coach ging een aantal derde- en vierdejaars leerlingen aan de slag met hun zelfgestelde doelen. Omdat leerlingen uit eigen initiatief en met een goede motivatie aan de slag gingen, schepte dat een speciale sfeer en band met elkaar. Een band die zeker hielp bij het bereiken van hun geplande activiteiten.

Expeditie

De groep sloot het international-award-programma in Luxemburg af met een expeditie. De leerlingen namen deel aan een natuurverplaatsing waarbij ze mét bepakking 25 km moesten overbruggen. Daarbij maakten ze ook een behoorlijke klim op sommige plaatsen. Ze moesten zelf navigeren, eten koken, kampterrein inrichten etc. Wat een fantastische ervaring!

Alle deelnemers hebben met vlag en wimpel hun uitdaging volbracht en ze ontvangen na de zomervakantie een bronzen certificaat en medaille. Volgend schooljaar gaat de groep door voor zilver.


Deel deze pagina opDelen