Menu
vrijdag 5 april 2019

Anne Frank in de klas

Natuurlijk was ze er niet echt, maar we vinden het op school wel echt belangrijk om aandacht aan haar te besteden: Anne Frank. En natuurlijk alles eromheen.

In leerjaar twee besteden ze op dit moment aandacht aan de tweede wereld oorlog. Leerlingen maken daarvoor een werkstuk over Anne Frank. Natuurlijk gaan de klassen dan ook even naar buiten naar de Annefrankboom die voor onze school is geplant vorig jaar.

De Annefrankboom

Terwijl een klas om de Annefrankboom staat vertelt docent boomverzorging van onze mbo-opleiding over de boom. Nu het voorjaar is kan iedereen genieten van de bloei van deze mooie kastanje. Tegelijk leren leerlingen dat ze vrijheid moeten koesteren en dat er veel te leren valt van het verleden.

Juist door even bij deze boom te staan komt het thema goed door bij leerlingen. “Dus als wij later ouder worden, kunnen wij ook over deze boom vertellen” zegt een leerling. En dat is precies wat we willen. Dat iedereen de verhalen van de geschiedenis blijft doorgeven en dan ook beseft wat dat voor ons allemaal betekent.

Deel deze pagina opDelen