Menu
maandag 12 november 2018

Anne frank Boom krijgt een plaatsje bij onze school

Wethouder Van der Meer onthult de Anne Frank BoomEen nazaat van de kastanjeboom waarover Anne Frank regelmatig schreef in haar dagboek, werd vandaag voor onze school geplant. Chenaily van Alem uit klas 2 las een stukje voor uit het Dagboek van Anne Frank. Wethouder Jan van der Meer was ook aanwezig. 

De boom en het achterhuis
De boom staat op een prominente plek bij de ingang van de school. Om hem te beschermen maakte docent Jasper Bos van de vmbo-afdeling een bijzonder ontwerp van een stalen constructie. “Ik heb me laten inspireren door het Achterhuis zelf, het is een bijzonder pand dat eigenlijk iedereen kent” legt Bos uit. “Als je een plaatje van het Achterhuis naast de stalen constructie houdt zul je de gelijkenis zien”.  

Aanplanten van de Anne Frank BoomIntegratie van vakken
Docent Corik Geurts van de opleiding Boomverzorging was de spil in dit project: “ik wist al langer van de mogelijkheid om een Anne Frank Boom te planten en het leek me een mooie integratie van de verschillende vakken en opleidingen van ons vmbo en mbo. Daarom heb ik voorgesteld een boom voor onze school te plaatsen. Als school laten we op deze manier een belangrijk onderwerp uit de Plantsoen rondom de Anne Frank Boomgeschiedenis in onze lessen terugkomen”. 

De Anne Frank Boom zal op allerlei manieren aandacht krijgen tijdens de lessen. Elk jaar is er een projectweek over WOII op het vmbo waarbij de link met de boom zeker wordt gelegd. De mbo-opleiding Hovenier en de vmbo-klassen met het vak Groen onderhouden bovendien zelf de boom en de speciale plek rondom Chenaily van Alem leest voor uit het dagboek van Anne Frankde boom. Bij de opleiding boomverzorging besteedden ze al veel aandacht aan de groeiplaats zodat deze zaailing van de originele boom kan uitgroeien tot een mooie kastanje. Tot in lengte van jaren zal deze boom een kapstok zijn voor de vele lessen.

Dank aan de sponsors
De school boft met de vele goede contacten in de groene sector want de kosten van het vruchtbaar maken van de grond, het plaatsen van de boom en het maken van de stalen constructie werden deels gesponsord door diverse bedrijven. De stichting Wereldboom, Alles over groenbeheer, Prohold en Growfeeder maakten dit project mede mogelijk.

       
Wethouder van der Meer                 het monument en de boom                     Corik Geurts

Deel deze pagina opDelen