Menu

Toelating

Toelating

Zit jij in groep 8 van de basisschool, of in de hoogste groep van het speciaal onderwijs? Heb jij een vmbo-advies van jouw basisschool? En zegt de toetsuitslag (van bijvoorbeeld de Cito-toets) dat jij het vmbo aan kunt? Heb je interesse in de groene sector? en is het werken met planten en dieren geen (medisch) probleem voor je? Kun je klassikaal les volgen? Dan kun je naar onze school.

Toelating bij te veel aanmeldingen

Steeds meer leerlingen weten de weg naar onze school te vinden. De school groeit daardoor maar het leerlingenaantal kan niet onbeperkt toenemen.  We gaan er vanuit dat, net zoals afgelopen jaren, we alle toelaatbare leerlingen een plaats kunnen bieden. Mochten er zich onverhoopt meer leerlingen aanmelden dan we kunnen plaatsen, dan loten we.
Lees meer over een eventuele lotingsprocedure.

Extra zorg nodig

Heeft je basisschool gezegd dat je extra zorg of begeleiding nodig hebt, dan krijgen we van je school extra gegevens.

Bij ons op school zit je gewoon in de klas met leerlingen die geen extra zorg nodig hebben. Je krijgt extra begeleiding van je mentor en van de docenten.

Plaatsing in leerwegen

In het eerste jaar kom je in een groep met leerlingen die ongeveer op hetzelfde niveau les nodig hebben als jij. Tijdens de eerste twee schooljaren bekijken we welk niveau het beste bij je past. Pas als je naar de derde klas gaat plaatsen we je definitief in een leerweg. Dan kom je dus pas echt in de richting Basis, Kader, of Gemengd/Theoretisch.

Het kan zijn dat je bij ons komt met vmbo-B maar omdat het erg goed gaat, plaatsen we je in de derde in een vmbo-K klas. Andersom kan natuurlijk ook.

Deel deze pagina opDelen