Menu

Eco-raad

Eco-raad

Door de leerlingenraad en het eco-schools team samen te voegen is de Eco-raad ontstaan. De Eco-raad heeft tot doel om de stem van de leerling te laten horen op school. 

De Eco-raad bestaat uit leerlingen en docenten die reglematig bijeenkomen om onderwerpen op het gebied van duurzaamheid met elkaar te bespreken.
Wensen, adviezen en klachten van leerlingen kunnen via deze raad doorgegeven worden aan de directie. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de directie advies vraag aan de Eco-raad over bepaalde veranderingen of ideeën.
Leerlingen kunnen de leden van de Eco-raad aanspreken of mailen naar: ecoraad.vb@helicon.nl

Sinds september 2016 is Helicon VMBO Den Bosch officieel een Eco-School!  In 2014 was de aftrap voor het project Eco-Schools op Helicon VMBO Den Bosch. Door het ondertekenen van een intentieverklaring gaf de school aan zich voor te nemen het internationale keurmerk voor duurzame scholen te willen behalen.  

Het keurmerk voor een Eco-School is de door de VN erkende Groene Vlag. Wereldwijd zijn er 15.000 Groene Vlaggen uitgereikt op meer dan 43.000 deelnemende scholen in 58 landen. Om als Eco-School gecertificeerd te worden doorloopt de school een zevenstappenplan. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces; het Eco-team bedenkt acties en voert deze in en om de school ook uit. www.eco-schools.nl

Deel deze pagina opDelen