Menu

Info voor stagebedrijven

Naast de lessen op school gaan leerlingen tijdens de opleiding een aantal stages lopen. Dit noemen we ook wel de beroepspraktijkvorming ofwel bpv. Mooie kansen voor onze leerlingen! En ook voor stagebedrijven. Tijdens een stage heb je een jonge professional in huis met een frisse blik en actuele kennis die kan meedraaien met verschillende werkzaamheden.

Ik zoek een stagiair!

Leuk! Neem contact op met de bpv-coördinator van een van onze scholen. Onderaan de pagina vind je de contactgegevens.

Ik heb een stagiair, wat wordt er van me verwacht?

Kennismaking 
Wil een leerling bij je organisatie stage lopen? Dan neemt hij telefonisch contact op. Tijdens het telefoongesprek bespreken jullie de stageperiode, de opleiding, de stageopdrachten en de reden waarom de leerling juist bij jouw organisatie z’n stage wil doen. Jullie plannen een kennismakingsgesprek om hier verder over te spreken.

Begeleiding en beoordeling
Tijdens de stage komt de bpv-begeleider van school een keer op bezoek voor een tussentijdse evaluatie. Dit is een gezamenlijk gesprek met de leerling en met jou. In de laatste week van de stageperiode vraagt de leerling aan je om het beoordelingsformulier in te vullen. Heeft de leerling of heb je in de tussentijd een vraag of een opmerking? Dan kun je altijd bij de bpv-begeleider van school terecht. 

Wat verwachten we verder van je?
Je biedt als bedrijf een goede werkplek voor een leerling. Leerlingen bepalen samen met je en met school de leerdoelen. Je zorgt ervoor dat leerlingen kunnen oefenen in situaties die aansluiten bij deze doelen. Je weet wat een leerling moet kennen, kunnen en welke beroepshouding vereist is binnen de branche. Daarbij is het belangrijk dat de leerling binnen je bedrijf een vaste praktijkbegeleider heeft.  

Het is voor alle partijen belangrijk om de afspraken goed vast te leggen, dat doen we in het voorstelformulier en in de praktijkovereenkomst (POK). Het voorstelformulier wordt door de administratie verstrekt. Op basis van het voorstelformulier, dat ingevuld wordt tijdens het kennismakingsgesprek, wordt de stage door school goed- of afgekeurd. Vervolgens wordt dit vastgelegd in de POK die door zowel het bedrijf, de stagiair als school ondertekend moet worden. In de praktijkovereenkomst staan de rechten en plichten van de student, de school en het leerbedrijf. Hij is bindend en bevat informatie over bijvoorbeeld begeleiding, verzekering en aansprakelijkheid. Leerlingen mogen pas starten met de bpv als de POK, ondertekend door alle partijen, is teruggestuurd naar Helicon.

Erkend leerbedrijf
Als stagebedrijf ben je verplicht om erkend te zijn door S-BB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven). Is je bedrijf nog niet erkend, dan kun je erkenning aanvragen via de website van S-BB.

Verzekeringen: geregeld!
De school heeft een aantal verzekeringen afgesloten om de gevolgen van een eventuele schade zo klein mogelijk te houden:

Interessante documenten
Meer weten over stages?  
Ook de volgende bestanden kunnen interessant voor om een keertje in te kijken:

 Contactpersonen

Vestiging

Contactpersoon

Telefoon

E-mail

Helicon MBO Boxtel

Harry Hermans

(073) 611 22 22

info.mx@helicon.nl

Helicon MBO Den Bosch

Sandra Bronk

(073) 611 22 22

info.mb@helicon.nl

Helicon MBO Eindhoven

Olga van Oijen

(040) 259 57 57

info.me@helicon.nl

Helicon MBO Geldermalsen

Lianne Wezeman

(0345) 58 28 30

info.mg@helicon.nl

Helicon MBO Helmond

Margreet Bos

(0492) 52 39 83

info.mh@helicon.nl

Helicon MBO Nijmegen

Jan Oosterwijk

(024) 374 13 00

info.mn@helicon.nl

Helicon MBO Tilburg

Yoni Herberigs

(013) 462 71 10

info.mt@helicon.nl

Helicon MBO Velp

Judith Ruhe

(026) 384 03 10

info.mv@helicon.nl

Deel deze pagina opDelen