Menu
woensdag 2 juni 2021

Titia Bredée start na de zomer met een nieuwe uitdaging

“Het kwam op mijn pad en ik wist, het is nu of nooit.”

Titia Bredée, vicevoorzitter raad van bestuur van de fusieorganisatie ‘De drie AOC’s’ en collegevoorzitter Helicon Opleidingen begint na de zomer aan een nieuwe baan als directeur-bestuurder bij Nuffic. Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Titia verlaat, na ruim drie jaar, Helicon en diens rechtsopvolger.

Bredée: “De afgelopen drie jaar heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt bij een prachtige organisatie. Met elkaar groeien we nu samen naar een nog mooiere toekomst. Dat die van mij ergens anders ligt heeft alles te maken met mijn persoonlijke droom. Internationalisering en onderwijs lopen als een rode draad door mijn loopbaan, ook nu. Dat ik mijn inhoudelijke en bestuurlijke kennis straks mag combineren bij Nuffic is voor mij écht de kers op de taart. Het kwam op mijn pad en ik wist, het is nu of nooit.”

Mooie toekomst

Titia blijft tot 1 augustus werkzaam als bestuurder. Ze maakt daarmee niet de overgang mee naar Yuverta, waar ze zich de afgelopen jaren zo voor heeft ingezet. “Het was geen gemakkelijke keuze en ik ga het zeker missen. We hebben zoiets moois met elkaar neergezet. Daar ben ik heel trots op. Yuverta gaat een mooie toekomst tegemoet, met een ijzersterke raad van bestuur. Dan kun je ook met een gerust hart een nieuwe weg in slaan.

Titia besprak haar besluit als eerste met voorzitter raad van toezicht Leo den Hartog.

Ik ken haar als iemand met een enorme inzet en gave om mensen te enthousiasmeren en te verbinden. Dit is een mooie kans voor haar, dus ik begrijp deze stap.” Spijtig vindt hij het wel dat ze vertrekt. “Titia heeft veel betekend om Helicon in landelijke (groene) netwerken op de kaart te zetten. Haar bijdrage in de fusieverkenning en de uiteindelijke fusie is onmiskenbaar. Daar zijn wij als raad van toezicht haar uiterst dankbaar voor.”

Cyrille van Bragt, bestuurslid fusieorganisatie ‘De drie AOC’s’ en Helicon Opleidingen heeft intensief met haar samengewerkt voor betekenisvol vmbo- en mbo- onderwijs voor en tijdens het fusietraject. “Ik heb gezien hoe Titia zich vol vuur inzette voor ons mooie onderwijs. Bijzonder jammer dat ze vertrekt, maar ik begrijp dat ze deze kans zag én heeft gegrepen. Ik wens Titia ook in haar nieuwe uitdaging weer veel plezier en natuurlijk heel veel succes.”

Ook Annemarie Moons, bestuursvoorzitter van de fusieorganisatie ‘De drie AOC’s en Wellant College sluit zich daar helemaal bij aan.

Ik begrijp haar stap volkomen, als een kans voorbij komt, dan moet je daarvoor gaan. Als collega vind ik het wel ontzettend jammer dát ze gaat. Ik ben dankbaar voor haar tomeloze inzet bij de totstandkoming van Yuverta. We gaan Titia als vakvrouw, maar ook als persoon zeker missen.”

Raad van bestuur Yuverta

Door het vertrek van Titia kent Yuverta straks in augustus geen vijf-, maar een vierhoofdige raad van bestuur. En dat blijft ook zo. Leo: “De raad van bestuur zou op termijn afslanken, dat gebeurt onverhoopt wat sneller en dat kan ook. De structuur van de nieuwe organisatie staat. De raad van bestuur is goed op elkaar ingespeeld en de leden brengen een dijk aan ervaring mee.” De raad van toezicht gaat met de raad van bestuur in gesprek over een verdeling van de portefeuilles. Daarbij helpt het dat Titia nog tot de zomer blijft, zodat er een goede overdracht is van haar dossiers en een stevige basis wordt gelegd voor de toekomst.

Afscheid

Het is nog niet duidelijk hoe de fusieorganisatie ‘De drie AOC’s’ en Helicon afscheid gaan nemen van hun bestuurder. Er wordt gekeken hoe er, binnen de corona-maatregelen een passend afscheid georganiseerd kan worden.

Deel deze pagina opDelen