Menu
vrijdag 28 mei 2021

28-5 Corona update: vmbo-scholen weer volledig open

Afgelopen zaterdag heeft het kabinet laten weten dat alle scholen in het voortgezet onderwijs vanaf 31 mei weer volledig open mogen zijn voor alle leerlingen. Vanaf 7 juni geldt er een verplichting. De anderhalvemetermaatregel tussen leerlingen wordt dan losgelaten. De eerste reactie vanuit onze vmbo-scholen is dat we het erg fijn vinden en het belang voor onze leerlingen inzien. Wel denken we dat het soms een uitdaging is om als medewerker anderhalve meter afstand van leerlingen te houden tijdens bijvoorbeeld de leswisselingen of de praktijklessen.

Voor het mbo en het volwassenenonderwijs zijn er nog geen versoepelingen.

Meer info over volledig open gaan volgt

Helicon volgt de richtlijnen van de overheid. We ontvangen nog meer informatie over wat volledig open gaan betekent.

Anderhalvemeter en mondkapjes

De anderhalvemetermaatregel tussen leerlingen wordt losgelaten, maar de mondkapjesplicht blijft. Bij verplaatsingen in de school en wanneer het tijdens praktijklessen niet lukt om afstand te houden, dragen we mondkapjes. Medewerkers en leerlingen houden wel anderhalve meter afstand van elkaar.

Zelftesten

Het landelijke Outbreak Management Team (OMT) adviseert leerlingen en medewerkers om zich tweemaal per week te testen met een zelftest. Helicon heeft een ruime voorraad zelftesten in huis. Voor collega’s en voor leerlingen. Door een zelftest te doen weet je dat jij geen corona hebt en een ander niet kunt besmetten. Belangrijk om te noemen is dat het doen van een zelftest altijd vrijwillig is.

Vmbo-leerlingen en ouders informeren

Leerlingen en hun ouders vinden op MijnHelicon een corona update en zien hun rooster in Magister. Tevens ontvangen leerlingen en ouders vanuit school meer info over deze versoepeling en wat dat voor het rooster betekent.

Veiligheid voorop en oog op de toekomst

We vinden het belangrijk om oog te hebben voor onze collega’s. Heeft een collega zorgen, dan mag hij ze altijd uiten bij zijn leidinggevende. Voor een luisterend oor of om samen te zoeken naar een oplossing als hij of zij het niet prettig vindt om in sommige situaties live les te geven. De afgelopen maanden hoorden we vanuit teams mooie en slimme oplossingen om samen het onderwijs te verzorgen. Er zijn veel mogelijkheden. Naast zorgen, mogen medewerkers natuurlijk ook altijd met ideeën aan de bel trekken. Bijvoorbeeld over het onderwijs van de (nabije) toekomst. Gaan we volledig terug naar het onderwijs van voor corona? Of is het wenselijk om ontwikkelingen van het afgelopen jaar vast te houden? Interessant en goed om samen over te spreken!

Dankjewel!

Deze corona update sluiten we graag met een dankjewel af. Het is knap om te zien hoe medewerkers hybride lesgeven én leerlingen deze lessen volgen. Complimenten voor ieder zijn inzet en flexibiliteit! Dat wordt gezien en meer dan gewaardeerd.

Deel deze pagina opDelen