Menu
donderdag 25 februari 2021

25 / 02 Corona update: meer leerlingen en studenten naar school

Dinsdag 23/ 2 was er weer een persconferentie. Met goed nieuws voor het onderwijs. We mogen vanaf 1 maart weer meer leerlingen en studenten op school ontvangen. De versoepelingen gaan met kleine stappen en we kijken hoe we alles verantwoord en haalbaar kunnen organiseren, maar we zijn blij dat we onze leerlingen en studenten weer meer kunnen zien en dat hun sociale kring live weer iets groter wordt.

Vmbo

In de afgelopen weken mochten we op het vmbo leerlingen beperkt op school zien, bijvoorbeeld voor praktijklessen en vierdejaars leerlingen mochten we ook op school ontvangen. Vanaf 1 maart mag elke leerling weer naar school komen. Omdat we ons wel aan de anderhalve meter afstand moeten houden (en uiteraard aan de andere RIVM-maatregelen), kijkt elke school hoe dit het beste te organiseren is.

Mbo

Ook voor het mbo geldt dat alle studenten uitgenodigd kunnen worden om weer naar school te komen. Let op: voor het mbo komt er één dag op school bij naast de zaken die al mochten (zoals praktijklessen en examens). Net als bij het vmbo zit de uitdaging ‘m vooral in de ruimte. Hoeveel personen kunnen we in ruimtes ontvangen en de anderhalve meter afstand garanderen?

Vanaf 1 maart worden er voor studenten ook meer uitzondering op de avondklok gemaakt. Naast de al bestaande uitzondering voor het afleggen van tentamens en examens komt er ook de mogelijkheid om praktijklessen in de avond te volgen.

Complimenten

We zijn hartstikke blij dat we leerlingen en studenten weer meer kunnen ontvangen en dat de overheid het belangrijk vindt om jongeren voor lessen en ook zeker voor sociale ontmoeting naar school te laten komen. Ook beseffen we dat het veel van docenten, roostermakers en andere collega’s vraagt en dat het een behoorlijke puzzel is om dit te organiseren. Maar we maken er het beste van. Elke school is goed bezig om een haalbare invulling te maken die goed bij de eigen school past en om leerlingen, studenten en ouders te informeren over wat ze de komende tijd kunnen verwachten. Complimenten voor iedereen!

Houd MijnHelicon in de gaten

Leerlingen, studenten en ouders blijven via MijnHelicon op de hoogte van actuele zaken. Cursisten informeren we via helicon.nl. Check dus regelmatig op nieuwe informatie, ook voor specifieke informatie over je school en informatie voor jouw leerjaar bijvoorbeeld. Heb je, na het lezen van de informatie op MijnHelicon toch nog dringende vragen, over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met school met je mentor of coach. Alle overige vragen kun je ook stellen via corona@helicon.nl   

Deel deze pagina opDelen