Menu
woensdag 27 januari 2021

Corona update 27-01: avondklok en onderwijs

Vorige week informeerden we leerlingen, studenten, ouders en cursisten over wat de avondklok voor ons onderwijs betekent. Nu meer concrete info over (praktijk)examens in de avonduren, BPV en over het uiten van je mening op een respectvolle manier.

(Praktijk)examens en tentamens mogen in de avonduren doorgaan

Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21.00 ’s avonds en 04.30 uur ’s nachts buiten te zijn. De avondklok geldt ook voor onderwijsactiviteiten in de avond. Er is één uitzondering: (praktijk)examens en tentamens mogen wel op school afgenomen worden. De school mag er natuurlijk ook voor kiezen om dit op een ander moment of online aan te bieden.

Is een student daarom na 21.00 uur buiten? Dan moet de student zowel een ingevuld formulier eigen verklaring avondklok als een examenverklaring van de school op zak hebben. Het is aan de student om de eigen verklaring in te vullen. De school dient de examenverklaring op te stellen en aan de student te geven. 

BPV

Het kabinet maakt een aantal uitzonderingen op de avondklok, zoals voor werknemers in vitale beroepen. Ook voor mbo-studenten met een stage of leerbaan in de vitale sector, die voor hun BPV tijdens de avondklok reizen, geldt deze uitzondering. Het BPV-bedrijf dient een werkgeversverklaring avondklok te geven. Bovendien moet de student ook een eigen verklaring avondklok bij zich hebben.

Onrust

De laatste en zeker niet de minst belangrijke alinea van deze corona update. De afgelopen dagen zijn er op verschillende plekken in Nederland rellen en onrustige situaties. Ook dichtbij onze Helicon-scholen. Als school vinden we het belangrijk om aan leerlingen, studenten en cursisten te laten weten dat ze een andere mening mogen hebben, maar dat je dit altijd op een respectvolle manier uit. We zien ook dat de situatie op veel jongeren en net zo goed op docenten indruk maakt. Dat is ook helemaal niet gek. Onze docenten zijn er voor de leerlingen, studenten en cursisten en gaan er graag met ze over in gesprek.

Houd MijnHelicon in de gaten

Leerlingen, studenten en ouders blijven via MijnHelicon op de hoogte van actuele zaken. Cursisten informeren we via helicon.nl. Check dus regelmatig op nieuwe informatie, ook voor specifieke informatie over je school en informatie voor jouw leerjaar bijvoorbeeld. Heb je, na het lezen van de informatie op MijnHelicon toch nog dringende vragen, over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met school met je mentor of coach. Alle overige vragen kun je ook stellen via corona@helicon.nl   

Deel deze pagina opDelen