Menu
woensdag 20 januari 2021

20-01 Corona update: avondklok

Vanmiddag is tijdens de persconferentie aangekondigd dat het kabinet het voornemen heeft om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren, tussen 20.30 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s nachts. Deze mogelijke extra coronamaatregel heeft invloed op het onderwijs aan BBL’ers en cursisten, sommige studenten krijgen er op hun BPV-plek mee te maken en het heeft impact op enkele online open dagen.

Onderwijs aan BBL’ers en cursisten

Vanwege de landelijke maatregelen geven we in het mbo zoveel mogelijk onderwijs op afstand, maar er worden tevens lessen op school gegeven. Ook aan BBL-studenten en cursisten. Deze lessen zijn regelmatig in de avonduren. Ben jij een student of cursist die in de komende weken ’s avonds les op school zou hebben? Dan ontvang je van school een bericht over hoe de vervanging van dat onderwijs er uit gaat zien.

BPV

Gelukkig gaat de BPV van de meeste studenten in deze coronatijd door: op het stagebedrijf, vanuit huis of met een vervangende opdracht. Is het voor het BPV-bedrijf noodzakelijk dat een student ’s avonds tussen 20.30 en 04.30 uur reist? Dan kan de werkgever een werkgeversverklaring geven.

Kan een stage niet doorgaan in de genoemde avonduren? Dan is het belangrijk dat de student dit aan zijn of haar BPV-begeleider laat weten.

Internationalisering

Zo nu en dan komen er nog vragen over buitenlandstages en reizen. Helicon volgt de landelijke richtlijnen. Dit betekent dat er hoe jammer dan ook geen buitenlandstages en reizen plaatsvinden. Omdat we nog geen zicht hebben op de toekomst blijven de geldende maatregelen van kracht. De coördinatoren internationalisering op de vestigingen weten precies hoe het zit. 

Online open dagen

In de komende weken zijn er verschillende online open dagen. Enkele scholen hebben ook in de avond een online voorlichting. De betreffende scholen beraden zich hoe ze met deze momenten omgaan. Houd ons open dagen overzicht goed in de gaten voor de verschillende online voorlichtingen.

We leven met iedereen mee

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg goed voor jezelf en voor elkaar. De avondklok heeft voor ons onderwijs een beperkte impact, maar qua gevoel is het voor iedereen toch weer een domper. We leven met iedereen mee!

Houd MijnHelicon in de gaten

Leerlingen, studenten en ouders blijven via MijnHelicon op de hoogte van actuele zaken. Cursisten informeren we via helicon.nl. Check dus regelmatig op nieuwe informatie, ook voor specifieke informatie over je school en informatie voor jouw leerjaar bijvoorbeeld. Heb je, na het lezen van de informatie op MijnHelicon toch nog dringende vragen, over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met school met je mentor of coach. Alle overige vragen kun je ook stellen via corona@helicon.nl  

Deel deze pagina opDelen