Menu
donderdag 23 april 2020

Corona update 23 april: we blijven doorgaan met onderwijs op afstand

Ben je student, leerling of ouder? Check dan MijnHelicon voor de laatste informatie over Corona en wat dit voor jou betekent.

Het kabinet heeft op 21 april 2020 tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat vmbo- en mbo-scholen voorlopig niet open gaan voor lesactiviteiten.  Misschien mogen vmbo-scholen op 1 juni weer open, dat horen we na 13 mei. Dit betekent dat we in ieder geval tot 1 juni door blijven gaan met onderwijs op afstand op onze vmbo- en mbo-scholen. We hadden jullie graag weer in het echt gezien, maar de gezondheid van onze leerlingen, studenten én medewerkers staat voorop.

Voor nu verandert er niets

Na de meivakantie gaan we door met de manier van onderwijs, zoals dat nu ook gaat, op afstand. Examineren in het mbo doen we, op afstand of op school. De schoolexamens en herkansingen voor het vmbo nemen we af zoals gepland. De BPV mbo gaat door, als de mogelijkheden op het stagebedrijf er zijn. Dat verandert allemaal niet en bij alles geldt, dat we de richtlijnen van het RIVM blijven volgen.  

Samen naar het nieuwe normaal

We bereiden ons ondertussen voor om de scholen weer voor een deel open te stellen met de 1,5 meter afstand maatregel. Hoe dit precies eruit gaat zien, dat zijn we nu aan het uitwerken. Ons uitgangspunt is dat we op een veilige en goede manier onderwijs verzorgen binnen de richtlijnen die er zijn. Samen naar het nieuwe normaal. Voor het vmbo is het hopelijk vanaf 1 juni mogelijk om weer voor een deel onderwijs op school te volgen. Voor het mbo is helaas nog niet bekend wanneer de scholen open mogen. We houden er rekening mee dat ‘het nieuwe normaal’ tot aan de zomervakantie, maar wellicht ook komend schooljaar voortduurt.

Internationale stages en buitenland excursies tot 9 november 2020 uitgesteld

Het wordt steeds duidelijker, de corona-crisis gaat nog even duren. Eerder maakten we al bekend dat buitenlandstages tot de zomervakantie zijn uitgesteld. Het ziet er naar uit dat er ook na 15 juli nog niet vrij en veilig in (delen van) Europa of wereldwijd gereisd kan worden. We stellen daarom alle internationale stages en buitenland excursies vooralsnog tot 9 november 2020 uit. Dat is geen fijn bericht, dat snappen we. We doen dit, uiteraard voor je veiligheid en gezondheid, maar ook zodat de kans kleiner wordt dat je vertraging oploopt. Bijvoorbeeld, omdat je toch de buitenlandstage moet afbreken of last minute moet cancelen. Je ontvangt nog informatie over wat dit voor jou betekent. Heb je vragen over je stage in het buitenland? Neem dan contact op met je stagecoördinator van je vestiging.

Bindend studieadvies eerstejaars mbo

Alle eerstejaars studenten mbo hebben een voorlopig studieadvies ontvangen eind februari of in maart 2020 (vóór de Corona maatregelen). In de huidige planning staat het bindend studieadvies gepland voor half mei. Deze wordt verruimd naar 6 juni 2020. Dit betekent dat je als eerstejaars mbo student vóór 6 juni 2020 een bindend studieadvies ontvangt.

Volhouden

Sommige van jullie hebben al meivakantie, voor anderen begint die vakantie vrijdag. We merken dat onderwijs op afstand, super goed gaat. We zien ook dat het veel van jullie vraagt. Rust daarom goed uit, even geen digitale lessen en voor straks hou vol. We vergeten jullie niet! 

Meer weten? 

Via MijnHelicon blijf je als student, leerling of ouder op de hoogte van actuele zaken. Check dus regelmatig op nieuwe informatie. Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je mentor of coach, bij voorkeur via e-mail.

Alle overige vragen kun je ook stellen via corona@helicon.nl

Eerdere updates

Deel deze pagina opDelen