Menu
zondag 15 maart 2020

Corona update 15 maart: Belangrijk bericht! Lesactiviteiten Helicon vanaf maandag alleen op afstand, alle praktijklessen, stages en welkomstgesprekken uitgesteld.

Alle vmbo- en mbo-scholen van Helicon gaan vanaf maandag 16 maart 2020 over op lesactiviteiten op afstand. Dat betekent dat je vanaf dan je lessen, voor zover mogelijk,  vanuit thuis online via laptop, computer, tablet of eventueel via mobiel volgt. Alleen op maandag 16 maart tot 13.00 uur kun je je spullen op school ophalen. Maandag zijn er géén lessen, ook geen online lessen. Dit geldt voor alle vmbo-leerlingen en mbo-studenten, ook voor BBL, BBL-C en cursisten. Deze maatregel is om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en geldt tot en met 6 april, we blijven de richtlijnen van het kabinet volgen.

Nieuwe situatie

We hebben weinig voorbereidingstijd om deze nieuwe situatie goed te organiseren en alle lessen aan te passen. Toch streven we ernaar om het onderwijs direct online voort te zetten om onze leerlingen en studenten zo weinig mogelijk achterstand op te laten lopen. Dat vraagt veel van onze docenten. Helicon gaat hen op allerlei manieren ondersteunen bij het volledig overschakelen op online onderwijs. We werken daarin samen met andere Brabantse mbo-scholen die voor dezelfde situatie staan. We delen goede lesmethoden, voorbeelden van online lessen en instructiemateriaal. Voorbereidingen om dit goed te organiseren zijn inmiddels in volle gang.

Eerste prioriteit: examenkandidaten

In het bijzonder voor onze examenkandidaten in het vmbo en mbo, is het een spannende periode. Zij zijn zich aan het voorbereiden op het examen. Voor álle Helicon-medewerkers geldt dat hun eerste prioriteit bij deze examenkandidaten ligt. Natuurlijk doen we er alles aan om alle andere leerlingen en studenten daar geen hinder van te laten ondervinden. Alle examens van deze week worden uitgesteld. Meer informatie hierover volgt via je mentor of coach.

Praktijklessen, BPV, (buitenland)stages, welkomstgesprekken, etc.

Alle praktijklessen, BPV, stages, excursies, bedrijfsbezoeken, studentuitwisselingen, meeloopdagen, welkomstgesprekken en vergelijkbare activiteiten vervallen tot nader bericht. Levert dit problemen voor je op, neem contact op met je contactpersoon bij Helicon. Bij alle opleidingen bekijken we hoe we op afstand ons onderwijs toch zo praktijkgericht mogelijk kunnen houden. Met alle studenten die op dit moment voor stage in het buitenland zijn, hebben we contact over hoe we hen zo snel mogelijk terug kunnen laten komen. Alle buitenlandstages die nog gepland zijn, gaan niet door.

Opvang van kinderen ouders in vitale beroepen

Kinderen met beide ouders in vitale beroepen die op een van onze vmbo-scholen zitten, mogen morgen naar school komen.

Ben je leerling, student of cursist bij Helicon?


Meer weten?

Via MijnHelicon blijf je op de hoogte van actuele zaken. Cursisten informeren we ook via helicon.nl. Check dus regelmatig op nieuwe informatie, ook voor specifieke informatie over je school en informatie voor jouw leerjaar bijvoorbeeld. Voor examenkandidaten verwachten we snel meer informatie vanuit het Ministerie van OCW te krijgen, meer informatie daarover volgt.

Heb je specifieke en dringende vragen over lessen, hoe lessen straks gegeven gaan worden, stages, BPV en examinering?

Eerder ‘Corona’ nieuws op deze site

Deel deze pagina opDelen