Menu
donderdag 4 april 2019

Cyrille van Bragt nieuwe bestuurder Helicon Opleidingen

Cyrille van Bragt gaat Gijs de Bont opvolgen als nieuw lid College van Bestuur van Helicon Opleidingen. Dat heeft de Raad van Toezicht bekend gemaakt. “We zijn verheugd dit nu al te kunnen melden”, licht RvT voorzitter Inge Willems toe. “We zien in Cyrille een uitermate bekwame nieuwe bestuurder, met veel onderwijskundige kennis en ervaring.” Cyrille start met ingang van het nieuwe schooljaar in haar nieuwe rol.

Cyrille van Bragt nieuwe bestuurder Helicon Opleidingen“In de wervingsfase hebben we nadrukkelijk Helicon-collega’s opgeroepen om sollicitatie te overwegen. Er is een uitgebreide procedure met in- en externe kandidaten geweest” zegt Inge Willems. “Met dit mooie resultaat als gevolg. Cyrille brengt naast haar onderwijskundige kennis en ervaring nog iets waardevols mee. Ze kent de organisatie buitengewoon goed en ze heeft een helder beeld van de kansen en de uitdagingen die we in de komende jaren kunnen verwachten.” Cyrille van Bragt is sinds begin 2017 directeur van Helicon MBO Helmond, waar ze in de afgelopen jaren met de onderwijsteams goede resultaten boekte in de doorontwikkeling van de opleidingen, studentenaantallen en tevredenheidscijfers. Daarvoor deed ze ruime onderwijservaring op bij onder meer Fontys Hogescholen, als docent, onderzoeker, opleidingsmanager, projectleider en academic director. Ze heeft een grote passie voor onderwijs, creativiteit en innovatie. Samenwerken en delen zijn belangrijke persoonlijke drijfveren.  

Mooie basis

Cyrille van Bragt volgt Gijs de Bont op, die begin dit schooljaar aankondigde Helicon te verlaten. Inge Willems: “We zijn blij dat de continuïteit nu goed geborgd is. Gijs heeft, samen met de organisatie, in de afgelopen vijf jaar mooie resultaten neergezet. Een mooie basis, waarmee het nieuwe College van Bestuur verder kan.” Bestuursvoorzitter Titia Brédee beaamt dit. “Ik heb Gijs leren kennen als een buitengewoon betrokken onderwijsvernieuwer. Hij staat echt voor de organisatie en voor de onderwijsteams op onze scholen, in goede en slechte tijden. Ik kijk ernaar uit om met Cyrille te gaan samenwerken.”  

Vacature bij Helicon MBO Helmond

Door de benoeming van Cyrille van Bragt als lid CvB ontstaat er een vacature bij Helicon MBO Helmond. Het CvB heeft besloten om de werving en selectie van een nieuwe directeur snel in gang te zetten, in nauw overleg met onderwijsteams én studenten.

Deel deze pagina opDelen