Menu
vrijdag 31 augustus 2018

Demodag hoveniers gevarieerder dan ooit

Op woensdag 19 september a.s. is het weer Nationale Demodag voor hoveniers, dit keer in Biezenmortel nabij ’s-Hertogenbosch. Met een recordaantal aan demonstrerende en exposerende bedrijven uit de groensector is het aanbod groter dan ooit. Er zijn doorlopend demonstraties met de allernieuwste tuin- en parkmachines, twee themavoorstellingen rond de aanleg en renovatie van gazons, proefvakken met verschillende grassen en meststoffen, een profielkuil, biodiversiteitsetalage en een grote onderwerpenmarkt.

10.000 m2 demoterrein
Op maar liefst 14 stations krijg je op het demoveld tekst en uitleg over tal van praktische zaken rondom bodembeheer, in-, doorzaaien en bezoden, bemesting en watertechniek. Het 10.000 m2 grote buitenterrein biedt ruimte aan allerhande proef- en testvakken en een profielkuil. Zo is het effect van verschillende bodemverbeteraars en meststoffen te zien en is er aandacht voor de aanpak van storende lagen in de bodem. Ook zijn er verschillende voorbeeldgazons én een biodiversiteitsetalage met fraaie veldbloemenobjecten passend binnen een duurzaam groenbeheer.

Verder zie je de allernieuwste machines voor aanleg en onderhoud in actie. Van grondbewerkers tot maaiers, blazers en zuigers, van verticuteerders, doorzaaiers en beluchters tot thermische onkruidbestrijders en transporters. Daaronder ook veel combimachines, elektrisch danwel hydraulisch aangedreven.

Twee themarondes
Uiteraard gaat in deze editie ook veel aandacht uit naar actuele zaken als hoe te handelen na langdurige droogte zoals in het afgelopen seizoen. Nieuw zijn de centrale themademonstraties. Vergezeld van live commentaar laten verschillende deelnemende bedrijven gezamenlijk zien hoe je bepaalde werkzaamheden nu het best aanpakt. ’s Ochtends om 11:00 uur gaat het om de aanleg van een nieuw gazon en rond 14:30 uur staan renovatie en herstel op het programma. 

Onderwerpenmarkt
Met aanbieders op het gebied van bomen, plantgoed, hagen, fonteinen, vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing en onkruidbestrijding, tuingereedschappen, PBM/beroepskleding, opleidingen en software is ook de indoor onderwerpenmarkt aanzienlijk uitgebreid. Deskundigen staan klaar om je van passend advies te voorzien en al je vragen te beantwoorden.

Schrijf in!
Vergroot je vakbekwaamheid en schrijf je vandaag nog gratis in voor deze leerzame dag op www.demodaghoveniers.nl.  Je krijgt veel informatie, handige tips en adviezen aangereikt die direct toepasbaar zijn in je werksituatie. Er is een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur. Het event wordt gehouden op het terrein van Kuypers Graszoden in Biezenmortel.

Nationale Demodag Hoveniers is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM en wordt mede mogelijk gemaakt door Stierman De Leeuw, Etesia, Vredo, Lankhaar, Stihl, Eliet, Herco, Wolterinck, Josta, Rajo, Kuypers Graszoden, Van den Borne, Fertilab, Biocontrole, Donar Groen, Simpul, Hedge to go, Auga, Makita Nederland, Groenbeurs Haaren, Stichting TRI Zuid Nederland, Waterkracht, Living Luxury, WeedControl en Helicon Opleidingen.

Deel deze pagina opDelen