Menu
vrijdag 24 augustus 2018

Helicon Uitblinker Johannes ontmoet Koning

Maandag 27 augustus start Helicon-student Johannes van der Poel (18) in Tilburg met zijn strijd om dé mbo ambassadeur van Nederland te worden. Johannes vertegenwoordigt Helicon tijdens de Landelijke ambassadeursverkiezing en ontmoet daar ook Koning Willem Alexander, die het mbo-schooljaar maandag officieel opent bij het ROC in het Tilburg. 

Johannes is na een interne verkiezing gekozen tot Helicon Uitblinker en is nu in de race om ambassadeur van het mbo te worden! De 18-jarige inwoner van Ede is derdejaars student van de opleiding Watermanagement bij Helicon MBO Velp. Eerder vervulde hij een bestuursfunctie bij De Unie van Waterschappen en was de jongste jeugddijkgraaf in Nederland. Met zijn opgedane kennis en ervaring ziet hij zijn toekomst in de wereld van water: ‘’Werken in de watersector is interessant en biedt kansen in Nederland en wereldwijd. Het raakt ook alle grote kwesties van deze tijd: klimaatverandering, veiligheid, energievoorziening, armoede, bevolkingsgroei, landbouw etc. Het is een enorme uitdaging om samen met een grote community te werken aan ons water én juist als mbo’er kan ik verschil maken. Ik heb kennis van de praktijk en ben breed geschoold.”

Ontmoeting
Johannes ontmoet maandag Koning Willem Alexander, die het nieuwe schooljaar opent. Hij mag ook met de Koning op de foto. “Het is de eerste keer dat ik de Koning ontmoet’’, vertelt Johannes. ‘’Omdat we dezelfde interesse delen, waterbeheer, verwacht ik dat we een goed gesprek kunnen hebben. Ik ben natuurlijk trots op een waterspecialist als Koning, en dat maakt deze ontmoeting voor mij extra bijzonder!’’. Ook Helicon-bestuurder Gijs de Bont is maandag bij de opening van het mbo-jaar aanwezig. “Goed initiatief en hopelijk een nieuwe traditie”, zegt hij daarover. “En geweldig dat de Koning erbij aanwezig is. Hij onderstreept daarmee hoe leuk én belangrijk het mbo is voor de maatschappij van morgen.”

Verkiezing
De verkiezing tot mbo ambassadeur is vanaf maandag te volgen via het YouTube-programma ‘Mbo’ers pakken aan!’. Johannes wordt daarin samen met 41 kandidaten van andere mbo-organisaties challenges voorgelegd om uit te voeren. Tijdens de finale op 19 november 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. De strijd is ook via ditismbo.nl op Facebook en Instagram te volgen

Deel deze pagina opDelen