Menu

Dierverzorging

Duur: 2 jaar

Kun jij geen dag zonder dieren? En wil jij graag alles weten over de verzorging, huisvesting, voeding en de gezondheid van dieren? Dan is Dierverzorging wat voor jou! Na 2 jaar weet jij alles over dieren. Van huisdieren tot dierentuindieren. En dan? Kun je direct aan de slag als dierverzorger, bijvoorbeeld bij een dierenasiel of dierentuin.


Maak van dieren je beroep!

Praktijklessen

Op school én tijdens excursies en gastlessen maak je volop kennis met de praktijk! Zo zijn er op onze scholen veel dieren en ga je regelmatig naar bijvoorbeeld een boerderij, dierentuin of dierenspeciaalzaak toe.

En wat leer je dan precies? Dit bijvoorbeeld:

Leren door stages

We vinden het belangrijk dat je tijdens de opleiding ook praktijkervaring opdoet. Daarom loop je ieder leerjaar stage. Tijdens een stage werk je aan stageopdrachten. Iedere stage staat er een andere leervraag centraal.

Je regelt zelf je stageplek en kunt hulp krijgen met zoeken van je coach als je dat nodig hebt. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt. Zoek op crebonummer 25448, ‘Medewerker dierverzorging’.

Waar ga je straks werken?

Na deze opleiding kun je aan de slag als dierverzorger, bijvoorbeeld bij een:

Liever doorleren?

Na 2 jaar kun je doorstromen naar niveau 3, Dier en gedrag. Je leert dan ook alles over het gedrag en het trainen van dieren.

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Rekenen (niveau 2F)
  • LOB (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap)


In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.

Toelating

Je bent van harte welkom op niveau 2 met:

  • een vmbo-basis diploma
  • mbo niveau 1 diploma in de groene sector

Er zijn geen vakkenpakketeisen voor de opleiding Dierverzorging.

Totaal aantal plaatsen

Het kan voorkomen dat meer leerlingen zich aanmelden voor een opleiding, dan dat er plaatsen zijn. Helicon werkt dan met een wachtlijst. Hierbij geldt: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, op volgorde van aanmelddatum. Uitzondering: studenten die al een mbo-opleiding volgen bij Helicon en willen doorstromen, krijgen voorrang.

Vestiging

Totaal aantal plaatsen

Helicon MBO Den Bosch

18 plaatsen (inmiddels een wachtlijst)

Helicon MBO Eindhoven


Helicon MBO Geldermalsen

8 plaatsen

Helicon MBO Nijmegen

40 plaatsen (inmiddels een wachtlijst)

Kosten en Studie in cijfers


Overzicht kosten van de opleiding

Wettelijk les- en cursusgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een BOL opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.155,00 per jaar. Je betaalt dat geld aan de overheid. 

Overige kosten

Onderstaande kosten hebben betrekking op het schooljaar 2018-2019. Ze geven een indruk van de kosten van een opleiding (naast de kosten van het lesgeld/cursusgeld als je ouder dan 18 jaar bent).

Iedere school mag zelf bepalen wat voor soort excursies en andere lesonderdelen ze aanbieden. Daardoor kunnen de vrijwillige bijdragen verschillend zijn per school.

Naast deze vrijwillige bijdragen zijn er kosten voor noodzakelijke onderwijsbenodigdheden, zoals boeken, een laptop of veiligheids- en werkkleding. De kosten hiervoor kunnen sterk uiteenlopen, ook afhankelijk van de leverancier en de kwaliteit. Je kunt kiezen voor nieuwe leermiddelen, maar dat hoeft niet.  

leerjaar 1

Boeken en licenties 

Vrijwillige schoolbijdragen (excursie/ introductie enz.) 

Den Bosch

€ 110,00

€ 305,00

Eindhoven

€ 244,00

€ 290,00

Geldermalsen

€ 132,00

€ 345,00

Nijmegen

€   76,00

€ 395,00


leerjaar 2

Boeken en licenties 

Vrijwillige schoolbijdragen (excursie/ introductie enz.) 

Den Bosch

€ 44,00

€ 163,00

Eindhoven

€ 84,00

€ 170,00

Geldermalsen

€ 34,00

€ 310,00

Nijmegen

€   0,00

€ 240,00

Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor Dierverzorging
Deel deze pagina opDelen