Hovenier

3 jaar

De opleiding Hovenier is een afwisselende opleiding met baangarantie! Je bent in de buitenlucht aan het werk om de ideale groene omgeving te ontwerpen, aan te leggen of te onderhouden in een tuin, park of landschap. Ook het contact met klanten is een belangrijk onderdeel. De niveau 2-opleiding tot medewerker Hovenier volg je in 2 jaar. De niveau 3-opleiding tot vakbekwaam Hovenier duurt 3 jaar.

Ben jij het liefst buiten?

Praktijkvakken mbo-opleiding

Tijdens de opleiding leer je hoe je een tuin kunt ontwerpen, aanleggen en onderhoud. Daarnaast leer je werken met speciaal gereedschap en machines én het contact met klanten is een belangrijk aspect van de opleiding. Ook weet jij straks alles over planten en bomen.

Dit komt terug in verschillende thema’s:

Leren door stage

We vinden het belangrijk dat je tijdens de opleiding ook praktijkervaring opdoet. Daarom loop je ieder leerjaar stage. Tijdens een stage werk je aan stageopdrachten. Iedere stage staat er een andere leervraag centraal.

Je regelt zelf je stageplek en kunt hulp krijgen met zoeken van je coach als je dat nodig hebt. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt. Zoek voor niveau 2 op crebonummer 25452, ‘Medewerker hovenier’. Zoek voor niveau 3 op crebonummer 25455, ‘Vakbekwaam hovenier’.

Waar ga je straks werken?

Na deze opleiding ben je klaar voor het echte werk! Je kunt aan de slag als hovenier, groenvoorziener bij een hoveniersbedrijf, onderhoudsbedrijf of gemeente. Met niveau 2 ga je aan de slag als medewerker en met niveau 3 noemen ze je vakbekwaam medewerker. Je kunt dan ook mensen aansturen. De banen liggen op dit moment voor het oprapen!

Liever doorleren?

Ben je na jouw diploma nog niet klaar met leren? Dan kun je doorleren op niveau 3 of 4. Met een niveau 2 diploma mag je naar niveau 3. Na niveau 3, mag je doorstromen naar niveau 4 Tuin- en landschapsinrichting.

Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor Hovenier
Deel deze pagina opDelen