Menu

Entree: Plant en groene leefomgeving

Duur: 1 jaar

Hou je van aanpakken, werk je graag buiten met je handen en wil je de omgeving mooier maken? Dan is de entreeopleiding Plant en groene leefomgeving dé manier om in één jaar zonder diploma opgeleid te worden tot Assistent Plant of groene leefomgeving. Na deze opleiding ben je klaar voor het echte werk in de groenvoorziening of voor een vervolgopleiding op niveau 2.

Ben jij het liefst buiten?

Deze entreeopleiding is dé manier om zonder diploma’s, een diploma te behalen dat toegang biedt tot vervolgonderwijs. De opleiding duurt één jaar. Of een mogelijkheid om je beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ben je 16 jaar of ouder op 1 augustus in het jaar dat je wilt starten en heb je geen diploma? Dan is deze opleiding precies wat je nodig hebt! Helicon werkt samen met veel instellingen in de regio.  

Praktijkvakken

Tijdens de opleiding leer je op school en in de praktijk veel over:

Algemene vakken

Naast praktijkvakken krijg je algemene vakken:

Stage lopen

We vinden het belangrijk dat je tijdens de opleiding ook praktijkervaring opdoet. Daarom loop je stage. Tijdens een stage werk je aan stageopdrachten. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt. Zoek op crebonummer 25258, ‘Assistent plant of (groene) leefomgeving’.

Waar ga je straks werken?

Met dit diploma op zak kun jij bijvoorbeeld terecht in de groenvoorziening in en rondom kantoren, begraafplaatsen en/of (sport)parken. Je kunt ook aan de slag bij een (biologische) groente- of fruitteler of kwekerijen van planten en bomen.

Liever doorleren?

Ben je na jouw diploma nog niet klaar met leren? Dan kun je doorleren op niveau 2, bijvoorbeeld door te kiezen voor de niveau 2 opleiding Hovenier.

Aanmelden

Entreeopleiding Helicon MBO Boxtel (BBL)

BBL

Wil je graag de BBL-opleiding volgen? Dan kun je je via Helicon aanmelden. Je gaat één dag in de week naar school. De overige dagen werk je op een leer-werkbedrijf. De wekelijkse lesdag vindt plaats bij Helicon MBO Boxtel. Je klas bestaat uit maximaal 14 leerlingen.

Entreeopleiding Helicon MBO Den Bosch (BOL)

BOL

In 's-Hertogenbosch werkt Helicon samen met het Koning Willem I College voor de BOL-opleiding. In het begin van de opleiding maak je kennis met verschillende beroepen en richtingen. Kies je daarna voor Plant en groene leefomgeving? Dan volg je bij Helicon MBO Den Bosch de praktijklessen. Aanmelden voor de BOL-opleiding gaat via het Koning Willem I College.

Begeleiding

Helicon MBO Den Bosch werkt samen met externe partijen die coachingstrajecten aanbieden. We zorgen dus voor intensieve persoonlijke begeleiding en extra ondersteuning, als je dat nodig hebt.

Entreeopleiding Helicon MBO Eindhoven (BOL)

Helicon biedt je deze opleiding aan in Eindhoven in samenwerking met Summa plus. Je volgt de algemene vakken bij Summa plus en de groene praktijkvakken bij Helicon. Aanmelden voor deze opleiding doe je via Summa plus.

Entreeopleiding Helicon MBO Velp (BBL)

We werken samen met verschillende praktijkscholen in de regio. Helicon MBO Velp biedt de praktijklessen aan voor leerlingen die voor groen kiezen. Meer weten? Neem contact met ons op!

Toelating

Kosten 

Deel deze pagina opDelen