Menu

Entreeopleiding

Duur: 1 jaar

Werk je graag met je handen?  En wil je in de praktijk aan de slag, maar heb je geen diploma? Dan is de entreeopleiding de manier om in één jaar opgeleid te worden tot Assistent plant, dier of (groene) leefomgeving.


De entreeopleiding is dé manier om zonder diploma’s, een diploma te behalen dat toegang biedt tot vervolgonderwijs. De opleiding duurt één jaar. Of een mogelijkheid om je beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ben je 16 jaar of ouder op 1 augustus in het jaar dat je wilt starten en heb je geen diploma? Dan is deze opleiding precies wat je nodig hebt!

Praktijk én theorie

Je leert veel in de praktijk, daarom werk je, of loop je stage bij een erkend leerbedrijf van de richting naar jouw interesse. Daarbij kun je denken aan:

Een overzicht van erkende leerbedrijven is te vinden op de website Stagemarkt. Zoek op crebonummer 25657

Op school ontdek je kansen in de groene sector. Je krijgt praktijkvakken, maar ook theorie. We leren je wat een goede werkhouding is en hoe je communiceert met je collega’s. Daarnaast krijg je ook vakken zoals rekenen en Nederlands. Het belangrijkste doel is dat jij in dit studiejaar jezelf ontwikkelt, zodat je klaar bent voor een volgende stap in je toekomst.

Waar ga je straks werken?

Met dit diploma op zak kun jij bijvoorbeeld terecht bij een tuincentrum, een hoveniersbedrijf, dierenwinkel, een veehouderij. Je kunt ook aan de slag bij een (biologische) groente- of fruitteler of kwekerij van planten en bomen. Volop kansen!

Liever doorleren?

Ben je na jouw diploma nog niet klaar met leren?  Je kunt een vervolgopleiding op niveau 2  starten. Dit kan bij Helicon bijvoorbeeld in de opleidingen Bloem, Dierverzorging, Medewerker buitenruimte, Boomkwekerij, Hovenier, Fruitteelt, Glastuinbouw, Loonwerk of Veehouderij. (met linkjes onder de opleidingsnamen om door te klikken)

Aanmelden

Entreeopleiding Helicon MBO Boxtel (BBL)

BBL

Wil je graag de BBL-opleiding volgen? Dan kun je je via Helicon aanmelden. Je gaat één dag in de week naar school. De overige dagen werk je op een leer-werkbedrijf. De wekelijkse lesdag vindt plaats bij Helicon MBO Boxtel. Je klas bestaat uit maximaal 14 leerlingen.

Entreeopleiding Helicon MBO Den Bosch (BOL)

BOL

In 's-Hertogenbosch werkt Helicon samen met het Koning Willem I College voor de BOL-opleiding. In het begin van de opleiding maak je kennis met verschillende beroepen en richtingen. Kies je daarna voor plant, dier of (groene) leefomgeving?  Dan volg je bij Helicon MBO Boxtel de praktijklessen. Aanmelden voor de BOL-opleiding gaat via het Koning Willem I College.

Begeleiding

Helicon MBO Den Bosch werkt samen met externe partijen die coachingstrajecten aanbieden. We zorgen dus voor intensieve persoonlijke begeleiding en extra ondersteuning, als je dat nodig hebt.

Entreeopleiding Helicon MBO Nijmegen (BBL)

BBL

Wil je graag de BBL-opleiding volgen? Dan kun je je via Helicon aanmelden. Je gaat één dag in de week naar school. De overige dagen werk je op een leer-werkbedrijf. De wekelijkse lesdag vindt plaats bij Helicon MBO Nijmegen. Je klas bestaat uit maximaal 14 studenten. 

Entreeopleiding Helicon MBO Velp (BBL)

We werken samen met verschillende praktijkscholen in de regio. Helicon MBO Velp biedt de praktijklessen aan voor leerlingen die voor groen kiezen. Meer weten? Neem contact met ons op!


Toelating

Je voldoet om te worden  toegelaten als je aan onderstaande punten voldoet:

Kosten 

Deel deze pagina opDelen