Menu

Dier: Oriëntatie Paard

Duur: 3 jaar (niv. 2: 2 jaar)

Ben jij gek op paarden? In Eindhoven en Nijmegen kun je de oriëntatie Paard volgen binnen een aantal dier-opleidingen (op niveau 2, 3 en 4). Je krijgt een brede basis op het gebied van dierverzorging op niveau 2, 3 of 4. Daarnaast verdiep je je in de paardenhouderij. Met deze oriëntatie weet jij straks alles over dieren én het werken in de hippische sector. 

Maak van dieren je beroep!

Praktijkvakken

Leren door stage

Je volgt oriëntatie Paard bij een dieropleiding op niveau 2, 3 of 4. De invulling van de stages is per niveau verschillend:

Je regelt zelf je stageplek en kunt hulp krijgen met zoeken van je coach als je dat nodig hebt. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt

Waar ga je straks werken?

Ga aan de slag bij:

Je bent werkzaam als stalmedewerker of -manager, bedrijfsleider, manegehouder, verkoper of eventmanager. Ook ben je, na het behalen van je niveau 4 diploma, klaar om je eigen bedrijf te starten.

Liever doorleren?

Ben je na jouw diploma nog niet klaar met leren? Dan kun je doorleren op niveau 3, 4 of op het hbo. Met een niveau 2 diploma mag je naar niveau 3. Na niveau 3, mag je doorstromen naar niveau 4. Tot slot kun je na niveau 4 doorstuderen aan het hbo. Denk hierbij aan Hippische Bedrijfskunde, Diermanagement of de lerarenopleiding Paardenhouderij van Stoas Hogeschool.

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen (niveau 3F)
  • LOB (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap)


In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.

Toelating

Niveau 2

Je kunt Dierverzorging met de oriëntatie Paard op niveau 2 gaan doen met een vmbo-basis diploma of een mbo niveau 1 diploma in de groene sector.

Niveau 3

Starten op niveau 3 kan met een vmbo-kader diploma of een mbo niveau 2 diploma in de groene sector.

Niveau 4

Je bent van harte welkom op niveau 4 met een vmbo-kader diploma (motivatie en goede cijfers extra belangrijk) of vmbo-gemengd of theoretisch diploma. Ook met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 diploma of een mbo niveau 3 diploma in de groene sector ben je toelaatbaar.

Er zijn geen vakkenpakketeisen voor een dier-opleiding met de oriëntatie Paard.

Kosten en Studie in cijfers


Overzicht kosten van de opleiding

Wettelijk les- en cursusgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een BOL opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.155,00 per jaar. Je betaalt dat geld aan de overheid. 

Overige kosten

Onderstaande kosten hebben betrekking op het schooljaar 2018-2019. Ze geven een indruk van de kosten van een opleiding (naast de kosten van het lesgeld/cursusgeld als je ouder dan 18 jaar bent).

Iedere school mag zelf bepalen wat voor soort excursies en andere lesonderdelen ze aanbieden. Daardoor kunnen de vrijwillige bijdragen verschillend zijn per school.

Naast deze vrijwillige bijdragen zijn er kosten voor noodzakelijke onderwijsbenodigdheden, zoals boeken, een laptop of veiligheids- en werkkleding. De kosten hiervoor kunnen sterk uiteenlopen, ook afhankelijk van de leverancier en de kwaliteit. Je kunt kiezen voor nieuwe leermiddelen, maar dat hoeft niet.  

Niveau 2

Eindhoven

Boeken en licenties 

Vrijwillige schoolbijdragen (excursie/ introductie enz.) 

leerjaar 1

€ 244,00

€ 335,00

leerjaar 2

€   84,00

€ 220,00


Niveau 3

Nijmegen

Boeken en licenties 

Vrijwillige schoolbijdragen (excursie/ introductie enz.) 

leerjaar 3

n.t.b.

n.t.b.


Niveau 4

Nijmegen

Boeken en licenties 

Vrijwillige schoolbijdragen (excursie/ introductie enz.) 

leerjaar 3

n.t.b.

n.t.b.

Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor Dier: oriëntatie Paard
Deel deze pagina opDelen