Menu

Food professional

Duur: 3 jaar

Start in studiejaar 2020 - 2021

Ben jij een echte ‘foodie’? Ben je altijd bezig met eten? En vind je het leuk om iets nieuws te bedenken? Wil je weten hoe je je eigen bedrijf of het bedrijf waar je werkt steeds succesvoller kunt maken? Lees dan vooral verder!

Je boterham verdienen met voeding?  


Foodfestivals zijn hot. Je kunt er vers bereid street food direct op dezelfde plek eten. Ook in de supermarkt vind je steeds vaker versafdelingen, waar bijvoorbeeld verse sushi voor je ogen gemaakt wordt. In hippe restaurants zie je juist steeds meer het omgekeerde. Ze koken daar niet alleen, maar hebben steeds vaker ook een groente- en kruidentuin, waar ze hun eigen producten verbouwen.


Voeding en klanten

In deze opleiding leer je alles over voeding én over klanten. Zo herken jij straks precies welke producten goed van kwaliteit en vers zijn. Je leert hoe je voeding bewaart en vervoert. En je gaat ook aan de slag om verse maaltijden te bereiden. Daarnaast leer je ook wat voor jouw klanten of gasten van belang is. Gastvrijheid, de presentatie van je producten, goed advies bijvoorbeeld. Hoe je je producten het beste verkoopt, dat weet jij dan als geen ander.

Werken na de opleiding 

Werken na je opleidingNa Food professional ben jij klaar om als verkoopmedewerker, gastvrouw/heer of maaltijdbereider aan de slag te gaan in een cateringbedrijf, winkel, restaurant of evenementenorganisatie. Of in je eigen foodtruck natuurlijk.


Algemene vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen (niveau 2F)
  • LOB (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap). 


In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.

Toelating

Toelating mbo niveau 3

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4  

Geen vakkenpakketeisen 

We hebben geen vakkenpakketeisen voor Food professional. 

Kosten

Overzicht kosten van de opleiding

Wettelijk lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een BOL-opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.168,- per jaar (studiejaar 2019-2020). Je betaalt dat geld aan de overheid. Dit bedrag wordt door school geïnd voor de overheid.  

Opleiding gebonden schoolkosten

Studieboeken, (digitale) leermiddelen, beroepskleding, schoenen en andere studiebenodigdheden noemen wij opleiding gebonden studiekosten. Dit zijn zaken die je écht nodig hebt om je opleiding te kunnen volgen. Je kunt kiezen voor nieuwe leermiddelen, maar dat hoeft niet. Docenten adviseren je aan het begin van het jaar wat voor deze opleiding nodig is.

Niet opleiding gebonden schoolkosten

Niet opleiding gebonden schoolkosten zijn zaken die niet per sé nodig zijn om je opleiding te kunnen volgen, maar die de opleiding wel verrijken. Denk aan excursies (en collectief vervoer hierheen), de kennismakingsweek en praktijktrainingen. Iedere school mag zelf bepalen wat voor soort excursies en andere lesonderdelen ze aanbieden. Daardoor kunnen deze kosten verschillend zijn per school.

Regeling minimagezinnen

Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat is zeker lastig als je nog geen 18 jaar bent en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) maximaal 120% is van de bijstandsnorm, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de schoolkosten.

Kosten niveau 3

De opleiding Food professional start dit jaar voor het eerst waardoor het gaat om een inschatting op basis van een vergelijkbare opleiding.

Niveau 3 (BOL)
HelmondOpleiding gebondenNiet opleiding gebonden
Leerjaar 1273,-120,-


Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor Food professional
Deel deze pagina opDelen