Menu

Coördinator buitensport

Duur: 3 jaar

Allround coördinator instructeur buitensport

Hou je van actie? En dan het liefst buiten? Vind je het leuk om (groepen) mensen te begeleiden, coachen of trainen? Wil je graag praktisch aan de slag en ook leren over de aanleg en het onderhoud van recreatieterreinen? Dan is dit jouw opleiding!

Ben jij het liefst buiten?

Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor
Allround coördinator instructeur buitensport


Op het land en op het water

Buitensport is letterlijk een andere tak van sport. Een groene omgeving heeft een aantoonbaar positief effect op de gezondheid en welzijn van mensen. Natuurlijk leer je in deze opleiding alles over sport en bewegen, maar omdat de natuur je werkterrein is, leer je ook alles over aanleg en onderhoud, natuurbehoud en duurzaamheid. Op het land én op het water. Ook onderwerpen als klantgerichtheid, groepsdynamica, kwaliteit en veiligheid komen uitgebreid aan bod. Je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. Zo ben jij straks klaar om in opdracht of zelfstandig aan de slag te gaan.


Waar ga je later werken?

Met deze opleiding kun je aan de slag als recreatieleider, instructeur, survivalgids of coördinator bij buitensportbedrijven, groepsaccommodaties of attractieparken. Ook kun je terecht bij campings, watersportbedrijven, evenementenorganisaties of als beheerder van een recreatieterrein.  Met deze niveau 4-opleiding kun je ook doorstromen naar een hbo-opleiding, in de richting sport- en bewegingseducatie, sportkunde of recreatie en evenementen bijvoorbeeld.

Toelating

Toelating mbo niveau 4

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Diploma vakopleiding (mbo niveau 3)
  • Overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 


Geen vakkenpakketeisen

We hebben geen vakkenpakketeisen. Het is wel handig als je biologie en aardrijkskunde hebt gehad in je vakkenpakket.

Kosten en Studie in cijfers

Wettelijk lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een BOL-opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.202,- per jaar (studiejaar 2020/2021). Je betaalt dat geld aan de overheid. 

Opleiding gebonden schoolkosten

Studieboeken, (digitale) leermiddelen, beroepskleding, schoenen en andere studiebenodigdheden noemen wij opleiding gebonden studiekosten. Dit zijn zaken die je écht nodig hebt om je opleiding te kunnen volgen. Je kunt kiezen voor nieuwe leermiddelen, maar dat hoeft niet. Docenten adviseren je aan het begin van het jaar wat voor deze opleiding nodig is

Niet opleiding gebonden schoolkosten

Niet opleiding gebonden schoolkosten zijn zaken die niet per sé nodig zijn om je opleiding te kunnen volgen, maar die de opleiding wel verrijken. Denk aan excursies (en collectief vervoer hierheen), de kennismakingsweek en praktijktrainingen. Iedere school mag zelf bepalen wat voor soort excursies en andere lesonderdelen ze aanbieden. Daardoor kunnen deze kosten verschillend zijn per school.

Regeling minimagezinnen

Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat is zeker lastig als je nog geen 18 jaar bent en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) maximaal 120% is van de bijstandsnorm, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de schoolkosten.

Onderstaande kosten hebben betrekking op het schooljaar 2019-2020. Ze geven een indruk van de kosten van een opleiding (naast de kosten van het lesgeld als je ouder dan 18 jaar bent).

Niveau 4 (BOL)
i
GeldermalsenOpleiding gebondenNiet opleiding gebonden
Leerjaar 1309,-1.163,-
Leerjaar 234,-1.528,-
Leerjaar 315,-820,-
Niveau 4 (BOL)
i
HelmondOpleiding gebondenNiet opleiding gebonden
Leerjaar 1291,-1.080,-
Leerjaar 238,-1.470,-
Leerjaar 342,-770,-


Studie in cijfers

Benieuwd waar studenten van de opleiding Allround coördinator instructeur buitensport terechtkomen en hoe zij de opleiding waarderen? Bekijk dan de studie in cijfers.


Opleiding Outdoor en recreatie

Naast Allround coördinator instructeur buitensport biedt Helicon ook de opleiding Outdoor en recreatie aan in Velp en Helmond. In beide opleidingen staan de natuur, mens en bewegen centraal. Bij Allround coördinator instructeur buitensport ligt de focus op het sporten in de natuur en groepen mensen begeleiden. Daarnaast onderhoud je ook het terrein dat je gebruikt voor spel, sport en recreatie. Bij Outdoor en recreatie ligt de nadruk op leren over de natuur en hoe je deze inricht en beheert zodat mensen er actief gebruik van kunnen maken. Daarnaast leer je groepen begeleiden.


Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor
Allround coördinator instructeur buitensport
Deel deze pagina opDelen