Menu

Allround coördinator instructeur buitensport

Duur: 3 jaar

NIEUW!!!
Hou je van actie? En dan het liefst buiten? Vind je het leuk om (groepen) mensen te begeleiden, coachen of trainen? Wil je graag praktisch aan de slag en ook leren over de aanleg en het onderhoud van recreatieterreinen? Dan is dit jouw opleiding!

Ben jij het liefst buiten?

Op het land en op het water

Buitensport is letterlijk een andere tak van sport. Een groene omgeving heeft een aantoonbaar positief effect op de gezondheid en welzijn van mensen. Natuurlijk leer je in deze opleiding alles over sport en bewegen, maar omdat de natuur je werkterrein is, leer je ook alles over aanleg en onderhoud, natuurbehoud en duurzaamheid. Op het land én op het water. Ook onderwerpen als klantgerichtheid, groepsdynamica, kwaliteit en veiligheid komen uitgebreid aan bod. Je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. Zo ben jij straks klaar om in opdracht of zelfstandig aan de slag te gaan.


Waar ga je later werken?

Met deze opleiding kun je aan de slag als recreatieleider, instructeur, survivalgids of coördinator bij buitensportbedrijven, groepsaccommodaties of attractieparken. Ook kun je terecht bij campings, watersportbedrijven, evenementenorganisaties of als beheerder van een recreatieterrein.  Met deze niveau 4-opleiding kun je ook doorstromen naar een hbo-opleiding, in de richting sport- en bewegingseducatie, sportkunde of recreatie en evenementen bijvoorbeeld.


Toelating en beschikbare plaatsen

Niveau 4

  • vmbo-diploma gemengd of theoretisch / mavo
  • vmbo-diploma kader (motivatie en goede cijfers extra belangrijk!)
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • diploma mbo niveau 3

Er zijn geen verplichte vakken vanuit je vooropleiding. Biologie en Aardrijkskunde zijn wel handig.

Beschikbare plaatsen

Het kan voorkomen dat meer leerlingen zich aanmelden voor een opleiding, dan dat er plaatsen zijn. Helicon werkt dan met een wachtlijst. Hierbij geldt: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, op volgorde van aanmelddatum.  

Vestiging

Totaal aantal plaatsen

Helicon MBO Geldermalsen

28 plaatsen

Helicon MBO Helmond


Kosten en Studie in cijfers


Overzicht kosten 

Wettelijk les- en cursusgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een BOL opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.155,00 per jaar. Je betaalt dat geld aan de overheid.
Voor een BBL opleiding niveau 1 en 2 is dat € 240,00 en voor een niveau 3 en 4 opleiding is dat  € 582,00. Dit bedrag wordt door de school geïnd voor de overheid.

Overige kosten

Onderstaande kosten hebben betrekking op het schooljaar 2018-2019. Ze geven een indruk van de kosten van een opleiding (naast de kosten van het lesgeld/cursusgeld als je ouder dan 18 jaar bent).

Iedere school mag zelf bepalen wat voor soort excursies en andere lesonderdelen ze aanbieden. Daardoor kunnen de vrijwillige bijdragen verschillend zijn per school.

Naast deze vrijwillige bijdragen zijn er kosten voor noodzakelijke onderwijsbenodigdheden, zoals boeken, een laptop of veiligheids- en werkkleding. De kosten hiervoor kunnen sterk uiteenlopen, ook afhankelijk van de leverancier en de kwaliteit. Je kunt kiezen voor nieuwe leermiddelen, maar dat hoeft niet.


Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor
Allround coördinator instructeur buitensport
Deel deze pagina opDelen