Menu

Voeding en techniek

Duur: 3 jaar

Word jij de nieuwste bierbrouwer of bedenker van een nieuwe Tony Chocolony smaak? De voedingsbedrijven zoeken veel nieuwe collega’s die kunnen werken met de nieuwste ontwikkel- en productietechnieken. Leer het allemaal met Voeding en techniek.

Je boterham verdienen met voeding?

In leerjaar 1 start je samen met de opleiding Voeding en kwaliteit, na het eerste jaar kies je definitief je richting.

Grote kans op een baan

Alleen al in Zuid-Nederland zijn tienduizenden banen in de zuivelsector, groente- en fruitbedrijven, bierbrouwerijen en frisdranken- en zoetwarenindustrie. Zowel bij grote, internationale bedrijven als bij de kleine, ambachtelijke bedrijven. Genoeg te doen dus!

Beroepsvakken


Op school leer je niet alleen uit boeken, maar ook met praktijklessen. Het bedenken en produceren van voeding gebeurt op school in onze testkeuken en laboratorium. Praktijkleren doen we ook buiten de deur. We organiseren excursies om je te laten zien hoe vakmensen in de voedingsindustrie werken.

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen (niveau 3F)
  • LOB (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap). 


In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.

Stage

Ieder schooljaar loop je een periode stage. Dan werk je bij een bedrijf aan een stageopdracht. Voorbeelden van stagebedrijven zijn Mars, Friesland Campina en Heineken.

Stage zoeken

Je regelt zelf je stageplek en kunt hulp krijgen met zoeken van je coach als je dat nodig hebt. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt. Zoek op crebonummer 25463, ‘Vakexpert voeding en technologie’.

Doorleren

Na mbo niveau 4 mag je naar het hbo. Denk bijvoorbeeld aan:

Beroepen

Toelating

Niveau 4

  • vmbo-diploma gemengd of theoretisch / mavo
  • vmbo-diploma kader (motivatie en goede cijfers extra belangrijk!)
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • mbo niveau 3 diploma in de groene sector

We hebben geen vakkenpakketeisen. Het is wel handig als je scheikunde (NaSk2) hebt gehad in je vakkenpakket.

Kosten en Studie in cijfers


Overzicht kosten van de opleiding

Wettelijk les- en cursusgeld

Onderstaande kosten hebben betrekking op het schooljaar 2018-2019. Ze geven een indruk van de kosten van een opleiding (naast de kosten van het lesgeld/cursusgeld als je ouder dan 18 jaar bent).

Iedere school mag zelf bepalen wat voor soort excursies en andere lesonderdelen ze aanbieden. Daardoor kunnen de vrijwillige bijdragen verschillend zijn per school.

Naast deze vrijwillige bijdragen zijn er kosten voor noodzakelijke onderwijsbenodigdheden, zoals boeken, een laptop of veiligheids- en werkkleding. De kosten hiervoor kunnen sterk uiteenlopen, ook afhankelijk van de leverancier en de kwaliteit. Je kunt kiezen voor nieuwe leermiddelen, maar dat hoeft niet.  

Niveau 4 (BOL) 

Boeken en licenties 

Vrijwillige schoolbijdragen (excursie/ introductie enz.) 

leerjaar 1

€ 231,00

€ 317,00

leerjaar 2

€     0,00

€ 293,00

leerjaar 3

€   71,00

€ 253,00

Online geregeld in 10 minuten!
Aanmelden voor Voeding en techniek
Deel deze pagina opDelen