Menu

Voorlichtingsfilmpjes van Helicon

Welkom bij Helicon


Onze opleidingen

We hebben aan onze docenten van al onze opleidingen dezelfde vragen gesteld, die zij voor de camera beantwoord hebben. Bekijk wat zij zeggen over de opleiding die jouw interesse heeft!

Bloem

Ook in de groene sector van Helicon kun je je creativiteit kwijt!

Voor ons betekent dat de mooiste dingen maken met bloemen en plantaardig materiaal. En het gaat veel verder dan alleen bloemschikken. Wat dacht je van etaleren, fotograferen en vormgeven!

Bloem, groen en styling

Dier

Kies voor Dier en ga later bijvoorbeeld aan de slag als dierverzorger, trainer, paraveterinair, medewerker op een zorgboerderij, specialist in exotische dieren of in de paardenwereld.

Dierverzorging (niveau 2)


Dier en gedrag (niveau 3)


Dier en ondernemen (niveau 4)


Maatschappelijke zorg en groen (niveau 4)


Paraveterinair (niveau 4)


Wildlife management (niveau 4)


Proefdierverzorging (niveau 4)


Dier: oriëntatie Paard (niveau 2, 3, 4)

Groene leefomgeving

Lekker buiten aan het werk. Een mooie tuin of stadspark ontwerpen en aanleggen. Een survivaltocht uitzetten voor een teamuitje. De strijd aangaan tegen wateroverlast. Als boswachter of schaapherder werken in een groot natuurgebied. Er is zó veel mogelijk in onze groene leefomgeving!

Medewerker buitenruimte (niveau 2)


Bos- en natuurbeheer (niveau 3, 4)


Eco en wildlife (niveau 4)


Outdoor en recreatie (niveau 3, 4)


Allround coördinator instructeur buitensport (niveau 4)


Water- en groenbeheer (niveau 3) en Watermanagement (niveau 4)


Schaapsherder (niveau 3)


Boomverzorging / ETW (niveau 3, 4)


Hovenier (niveau 2, 3) en Tuin- en landschapsinrichting (niveau 4)

Land- en tuinbouw

Wij steken graag onze handen uit de mouwen en zijn niet vies van hard werken. Jij ook? Als je geïnteresseerd bent in de nieuwste duurzame technieken, in grote landbouwmachines met power, in de veehouderij, glastuinbouw, boom- of fruitteelt, dan hebben wij veel passende opleidingen voor je in de wereld van Land- en tuinbouw.  

Loonwerk groen, grond en infra (niveau 2, 3, 4)


Techniek en mechanisatie (niveau 3, 4)


Boomkwekerij (niveau 2, 3, 4), Fruitteelt (niveau 2, 3, 4), Glastuinbouw (niveau 2, 3, 4)


Veehouderij (niveau 2), Melkveehouderij (niveau 3, 4), Varkensveehouderij (niveau 3,4)

Milieu

Verbeter de wereld, begin bij Helicon!

Schone lucht inademen, veilig zwemmen in de buitenlucht, huizen bouwen op schone grond. Daar mogen we onze milieu-inspecteurs en -onderzoekers voor bedanken! Vind je ons milieu, de natuur en een duurzame toekomst ook belangrijk? Ga dan op onderzoek uit met een van onze milieu-opleidingen.

Onderzoeker milieu (niveau 4)


Milieu-inspecteur (niveau 4)

Stad en mens

Durf jij de uitdaging aan om je omgeving gezonder, duurzamer, groener én leuker te maken? Ben jij de spin in het web die mensen met elkaar verbindt? Dan is Stad en mens iets voor jou! De opleiding Stad en mens is met verschillende specialisaties heel veelzijdig. Ideaal voor wie het lastig vindt om te kiezen of gewoon heel veel dingen leuk vindt!

Stad en mens (niveau 4)

Voeding

Foodies gezocht! Via Helicon kun jij je boterham gaan verdienen in de voedingswereld. Of je nu een echte onderzoeker wilt worden, een creatieve bedenker van nieuwe smaken, een praktische producent of een adviseur. Je kunt voor alle richtingen bij Helicon terecht!

Voeding en welzijn (niveau 4)


Voeding en kwaliteit (niveau 4)


Voeding en techniek (niveau 4)


Voeding- en leefstijladviseur (niveau 4)

Entree

Werk je graag met je handen?  En wil je in de praktijk aan de slag, maar heb je geen diploma? Dan is de entreeopleiding de manier om in één jaar opgeleid te worden tot Assistent plant, dier of (groene) leefomgeving.

Entreeopleiding (niveau 1)


Studenten aan het woord

We hebben onze studenten gevraagd hoe zij zich georïenteerd hebben op een opleiding, waarom ze voor het mbo hebben gekozen en wat er zo leuk is aan het mbo. Check hun antwoorden hieronder:

Hoe ontdek ik welke opleiding bij mij past?

Waarom zou ik voor een mbo-opleiding kiezen?

Wat is er leuk aan het MBO?


Algemene vragen

Moet ik zelf een stageplek zoeken, hoe lang duurt een lesdag, kan ik op kamers? Deze vragen, en nog veel meer, beantwoordt Madelon, accountmanager van Helicon.

Deel deze pagina opDelen