Menu
Student Outdoor en recreatie

Freek

“Het is alles wat ik ervan verwacht had”

Na twee jaar de opleiding Techniek gevolgd te hebben, zocht Freek iets dat wel echt bij hem paste. “Als jongetje was ik altijd buiten en in mijn vrije tijd ben ik begeleider bij de turnvereniging, voor jongens recreatiegym. Ik wilde iets met sport doen, maar niet sport, sport, sport… Vanuit deze interesses kwam ik bij de opleiding Outdoor en Recreatie terecht. 

Erg leuk!

“Ik vind de opleiding erg leuk, het is alles wat ik ervan verwacht had. Het bevalt me een stuk beter dan mijn vorige opleiding.” “En dat is ook aan mijn cijfers te zien”, zegt Freek trots. “Ik kan al meteen de kennis over didaktiek die ik tijdens de les opdoe gebruiken bij mijn bijbaantje bij de turnvereniging. Gaaf om te zien dat het echt werkt!”

Outdoor is meer dan alleen buitensporten

“Omdat de opleiding gericht is op buitensporten en outdoor recreatie krijgen we ook het vak plantenkennis. Terwijl ik het niet verwacht had, vind ik het wel heel interessant. Ik wil er echt alles van weten omdat ik er nu van overtuigd ben dat het belangrijk is bij een Outdoor vak. Bijvoorbeeld voor het maken van vuur, is het erg handig om te weten welke houtsoorten goed branden en welke niet.” 

Vervolgopleiding 

Freek twijfelt nog of hij na deze opleiding naar het HBO wil voor een lerarenopleiding tot outdoor docent, of zijn eigen outdoor bedrijf gaat beginnen. “Ik ga in ieder geval meedoen aan het programma mini-onderneming, het lijkt me leuk om daar al mijn tijd in te stoppen.”

Deel deze pagina opDelen