Menu
Tegemoetkoming schoolkosten

Weinig inkomen en toch studeren?

Een mbo-opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop, werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat is zeker lastig als je nog geen 18 bent en dus geen studiefinanciering krijgt. Gelukkig geeft de overheid geld aan Helicon Opleidingen om een deel van deze kosten voor leerlingen uit gezinnen met weinig inkomen te vergoeden. Waarschijnlijk is dat volgend schooljaar weer zo.

Tegemoetkoming schoolkosten

De tegemoetkoming kun je krijgen voor boeken of andere leermiddelen, examens die voor je opleiding of stage belangrijk zijn, kosten van kluisjes, gemeenschappelijke reiskosten (zoals van- en naar praktijkobjecten) en dergelijke. Er wordt een maximumbedrag vastgesteld.

Voorwaarden

Als je op 1 augustus nog geen 18 jaar bent, ingeschreven staat voor een BOL opleiding, en als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) maximaal 120% is van de bijstandsnorm, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Wil je meer weten?

Het is heel simpel. Je stuurt een mail met daarin je volledige naam, je geboortedatum, adresgegevens, en opleiding die je wilt gaan volgen naar schoolkosten@helicon.nl. Je ontvangt daarna verdere informatie.

Deel deze pagina opDelen