Menu
Helicon MBO Den Bosch

Annick, Maud en Sanne vertellen je meer over Bloem, groen en styling

Creatieve en praktische opleiding die bij me past

Maud: “Ik ben graag creatief bezig ben en hou van praktijk. Zo kwam ik in mijn zoektocht naar een mbo-opleiding in contact met Helicon MBO Den Bosch. Ik ben naar de open dag gegaan om meer te weten te komen. Het sprak me erg aan. De verbinding met de trein is ook erg handig.”

Leuke klas

Maud: “Ik heb in mijn eerste jaar meteen veel dingen geleerd. Ik heb een leuke klas met een goede sfeer. Het is altijd gezellig en iedereen is aardig tegen elkaar. We helpen elkaar als iets niet lukt.

Sanne: “Vanwege de kleine school en klassen is het erg vertrouwd en ben je geen nummer.”

Verschillende soorten creatieve vakken

Annick: “Bloem, groen en styling is een creatieve opleiding. Je leert echt in elk opzicht creatief te denken. Onze docenten helpen ons een eigen creatieve stijl te ontwikkelen. Bij het maken van moodboards, schetsen en bloemwerk tot aan het maken van verslagen en presentaties.

Sanne: “Natuurlijk krijg je bij deze opleiding veel lessen in het bloemschikken. De leraren hebben veel praktijkervaring. In het eerste jaar leer je vooral de basistechnieken van bloemschikken. Later ga je steeds creatiever en innovatiever te werk. Elke periode sluit je af met een toets van wat je die periode hebt geleerd.”

Annick: “Mijn moeder is heel bij als ik praktijkles heb gehad. Dan staat er altijd een mooi bloemwerk in huis. Praktijklessen zijn leuk. Ik verbaas me iedere keer wat ik al kan maken met mijn eigen handen.”

Mijn stage werd mijn bijbaan

Maud: “Ieder jaar loop je stage. Ik heb het altijd erg naar mijn zin op stage. Je mag veel dingen doen en je leert veel in de praktijk. Ik hield zelfs een baan over aan mijn stage van het tweede jaar.

Doorleren of werken?

Maud: “Na deze opleiding kun je gaan werken, maar ook doorleren. Als je niveau 4 hebt behaald kun je nog doorstromen naar het hbo. Op de Aeres Hogeschool in Wageningen kun je een deeltijd of een voltijd opleiding Bloemsierkunst doen. Ik ga binnenkort nog naar de open dag. Ik wil op tijd alles weten, zodat ik een goede beslissing kan nemen.”

Deel deze pagina opDelen