Menu
dinsdag 2 april 2019

Jonge ondernemers presenteren zich tijdens Dragons’ Den Pitch

Twaalf jonge toekomstige ondernemers presenteren hun bedrijf tijdens de 'Helicon Dragons' Den Pitch' op dinsdagavond 9 april. De aula van Helicon MBO Velp wordt omgebouwd tot een spannend strijdtoneel: hier kunnen studenten de beste Helicon Studentondernemer van het jaar worden. De winnaar krijgt een geldbedrag om het bedrijf daadwerkelijk op te kunnen starten. De avond is gratis te bezoeken.

Stem mee voor de publieksprijs!

Iedereen is welkom om de pitches bij te wonen, de entree is gratis. De ontvangst is om 18:00 uur, om 18.30 uur start het programma. Om 20:30 uur maken we de winnaar bekend. Meestemmen voor de publieksprijs? Voor €0,50 kunt u een stemkaart kopen. De opbrengst van de stemkaarten is het geldbedrag dat de publiekswinnaar wint.

Presenteren in 2,5 minuut

‘Helicon Dragons’ Den’ is gebaseerd op het gelijknamige BBC-programma. Op de bedrijvenmarkt presenteert elke studentenonderneming het fictieve bedrijf. De strijd der ondernemingen eindigt in De Grote Finale. Tijdens de pitches krijgen de finalisten ieder slechts 2,5 minuut de tijd om hun bedrijfsidee te presenteren. Wie de jury heeft kunnen overtuigen, mag door naar de Grote Finale. In deze laatste en allesbeslissende ronde worden de studenten aan kritische vragen van de jury onderworpen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en verschillende brancheorganisaties.

Ondernemendheid in lesprogramma MBO Velp

Eén van de keuzevakken in het examenjaar is het starten van een fictieve onderneming. Op deze manier leren studenten welke aspecten komen kijken bij het managen en het ontwikkelen van een bedrijf. Hierbij worden ze begeleid door docenten, gastdocenten en peercoaches.

Meelopen

Helicon MBO Velp is dé school voor iedereen die van buiten houdt. Nergens anders in Nederland vind je een uitgebreider aanbod aan mbo-opleidingen in de groene leefomgeving. Of je nu aan de slag wilt met natuurbeheer, -beleving of –behoud: bij Helicon MBO Velp kan het. Ook kun je kiezen voor de richtingen voeding, milieu, dieren en water. Een dagje meelopen met één van de opleidingen? Ga naar helicon.nl en meld je aan!

Deel deze pagina opDelen