Menu
donderdag 21 maart 2019

Studenten Outdoor opgeleid tot Europees erkende buitensportinstructeurs

Derdejaarsstudenten Outdoor hebben tien weken lang het keuzedeel ‘ERCA opleiding instructeur/redder touwparcoursen’ gevolgd, waardoor zij een internationaal erkend certificaat hebben behaald. Hiermee kunnen de studenten in heel Europa aan de slag als instructeur / redder touwparcoursen. Helicon MBO Velp heeft hierin samengewerkt met Helicon MBO Geldermalsen.

De cursus werd van november tot februari georganiseerd. Tien weken lang kregen de studenten één dag per week les. Zij sloten de cursus af met een theorie- en praktijktoets en behaalden daarmee het ERCA certificaat. Daarnaast maakte de cursusstof deel uit van een keuzedeel MBO waarvoor schoolexamen moet worden afgelegd. Met 4 opdrachten laten de studenten zien dat zij de theorie- en praktijkkennis beheersen.

Vakkundige begeleiding

Helicon MBO Velp organiseerde de cursus samen met SBP Outdoor uit Bergeijk op de touwbruggen van buitencentrum Overasselt. We werden begeleid door een internationale trainer van SBP. De docenten van Helicon hebben een bijscholing bij SBP gevolgd, zodat zij straks volledig zelfstandig de cursus kunnen geven.

Wat leerden de studenten?

In de cursus hebben de studenten geleerd hoe zij vakkundig en veilig recreanten in een touwparcours of klimbos kunnen begeleiden. De verschillende technische handelingen, het werken met de materialen, het maken van een goede risico-inschatting en hoe te handelen bij calamiteiten kwamen allemaal aan bod.

Deel deze pagina opDelen