woensdag 11 juli 2018

Ook opleiding Boomverzorging/ETW mee naar Velp

Helicon MBO Apeldoorn gaat vanaf schooljaar 2018-2019 samen met Helicon MBO Velp verder als één sterke groene mbo-school op Landgoed Larenstein in Velp. Ook de opleiding Boomverzorging/ETW gaat mee, uiteraard inclusief docenten en instructeurs. Het landgoed is een ideale omgeving voor deze opleiding. Alle bomen die op de ETW-sortimentslijst staan, zijn op het landgoed aanwezig. Bovendien is het landgoed een geschikte uitvalsbasis voor allerlei soorten opdrachten in de directe omgeving.

Specialist
Helicon Opleidingen is al jaren specialist in de groene vol- en deeltijdopleidingen Bos- en natuurbeheer (niveau 2, 3 en 4) en Boomverzorging/ETW (niveau 3 en 4). Dit betekent ook dat de leerlingen iets extra’s kunnen verwachten van de school. De docenten zijn ervaren en beschikken over goede contacten met het bedrijfsleven. De leerlingen kunnen zich nog verder bekwamen in het zagen en klimmen, door deel te nemen aan het Zaagteam of het Klimteam van de school. Deze teams trainen buiten lestijden, om hun skills op een nog hoger niveau te krijgen en om deel te nemen aan evenementen en wedstrijden.

Topklas op niveau 4
In de topklas Boomverzorging/ETW haal je in één jaar je mbo-diploma op niveau 4. Ten opzichte van niveau 3 biedt de topklas zowel verdieping als verbreding. In zowel de algemene lessen als de praktijklessen gaan studenten daarmee aan de slag. Ze krijgen bijvoorbeeld les gericht op werkvoorbereiding, kostprijsberekening en verslaglegging. Zo worden ze getraind in het schrijven van een plan van aanpak. Ze worden opgeleid tot het niveau van werkvoorbereider of manager groenprojecten. De opleiding is een mooie springplank om later boomtechnisch adviseur of European treetechnician te worden.


Deel deze pagina opDelen