maandag 5 maart 2018

Met niveau 2 lekker buiten aan het werk

Robert Borgonjen is coördinator van de niveau 2 opleiding Bos- en natuurbeheer. “Eigenlijk is medewerker buitenruimte een betere naam voor de opleiding. Je gaat vooral veel naar buiten om lekker aan het werk te gaan. Bijvoorbeeld met machines zoals motorkettingzagen, bosmaaiers, bladblazers en versnipperaars. En dat doen we niet alleen in het bos, juist ook in parken, op recreatieterreinen, landgoederen en campings.”

Medewerker die er verstand van heeft

De niveau 2 opleiding kan volgens Robert echt het verschil maken. “Ik sprak laatst een oud-leerling en hij was helemaal tevreden. Door zijn diploma, mocht hij de leukere klussen doen en soms zelfs mensen aansturen. Hij is natuurlijk geen voorman, maar wel een medewerker die er verstand van heeft. En dat zien zijn bazen ook.”

Je leert ook omgaan met publiek

“Natuurlijk ben je niet alleen maar aan het zagen en maaien tijdens de opleiding. Je moet ook weten hoe je de machines onderhoudt, hoe de planten en bomen heten. En je leert ook hoe je om moet gaan met publiek. Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat mensen vragen waarom je ergens aan het zagen bent: dan is het belangrijk dat je daarop voorbereid bent.” 

Project Mini-camping

Momenteel zijn de tweedejaars aan de slag met de afronding van het project Mini-camping. “De leerlingen hebben de opdracht gekregen om een campingterrein in te richten. Ze hebben hier allemaal maquettes van gemaakt. Komende vrijdag presenteren ze dit aan alle docenten. Dit is een hele stap, hier werken ze vanaf het eerste jaar naar toe. Ze moeten echt aan heel veel denken. Als ze daar dan staan met hun producten, ben ik echt super trots op ze.”

Meer weten? Kom dan naar onze open avond op dinsdag 20 maart!

Deel deze pagina opDelen